Un jove de 16 anys ha mort la tarda d'ahir dilluns 27 de juliol ofegat en accedir juntament amb uns amics a una zona de maquinària d'una font ornamental a la localitat de Móstoles (Madrid) i ser succionat per una canonada.

Un bany catastròfic

L'accident mortal ha succeït la tarda d'ahir dilluns 27 de juliol. Pel que sembla, un grup d'amics estaven banyant-se a una font del parc Finca Liana de Móstoles, que fa uns 30 centímetres de profunditat.

Els joves han accedit a la zona de la maquinària que desplega els rajos ornamentals de la font, que estava protegida per una planxa metàl·lica a uns metres.

Per entrar en aquesta zona calia passar per una espècie de túnel que estava en profunditat. Una vegada a l'interior un dels tubs que regula el circuit ha succionat l'adolescent, quedant submergit a l'aigua.

Font ornamental Mostoles / Google Street View

Un jove de 16 anys ha mort ofegat en ser succionat per una canonada d'una font ornamental de Móstoles /Google Street View

Els amics han intentat rescatar-lo

Els amics han intentat rescatar-lo però com que no ho han aconseguit han trucat al 112. A la zona han acudit els bombers de l'Ajuntament de Móstoles que han trigat 50 minuts a alliberar el noi.

A continuació, els sanitaris del SUMMA 112 han realitzat maniobres de reanimació avançada durant més de 30 minuts. Ha estat impossible revertir la parada cardiorespiratòria per ofegament, per la qual cosa només han pogut confirmar la seva mort.

Un psicòleg del SUMMA ha hagut d'atendre la mare per una forta crisi d'ansietat quan ha conegut la notícia de la mort del seu fill.