La Policia Local de Marín, Pontevedra, denuncia una dona que portava un certificat mèdic falsificat per no haver de portar mascareta.

Falsifica un justificant mèdic per no portar mascareta

El passat divendres 5 de febrer, uns agents de la Policia Local de Marín, una localitat gallega, van detectar una dona que circulava sense mascareta pel carrer.

Quan la van interrogar, la jove va al·legar que tenia una malaltia respiratòria que li impedia portar-la. Adjuntava un certificat signat i segellat per un metge col·legiat.

La sorpresa va arribar quan els agents van comprovar la informació administrativa del metge, que va resultar ser un doctor dels anomenats negacionistes de la pandèmia.

El certificat era totalment fals i no tenia validesa com a justificant.

Després d'una investigació del cas, els policies van descobrir que es tractava d'un document que es pot descarregar gratuïtament des d'una pàgina d'internet i que no requereix cap inspecció mèdica.

Davant els fets, la dona va ser denunciada al jutjat d'instrucció de Marín per un presumpte delicte de falsedat documental i de coacció als agents.

Baralla per la mascareta al tren 

En temps de pandèmia, la utilització de la mascareta s'ha convertit en un conflicte obert entre algunes parts de la ciutadania.

Fa menys d'una setmana, la mateixa causa va desencadenar una baralla als trens Rodalies de Barcelona.

Rodalies Flickr

Als Rodalies de Barcelona es va desencadenar una baralla quan una dona es va treure la mascareta durant el trajecte / Arxiu Flickr

En un tren que feia el trajecte Castelldefels-Barcelona, una usuària es va treure la mascareta.

Diversos passatgers li van demanar que se la posés correctament i ella es va negar, al·legant que mantenia les distàncies amb tothom.

Tot i mantenir les distàncies, romandre en un espai tancat amb més gent i sense la mascareta suposa un gran risc de contagi.

La negació de la dona va crispar l'ambient i va acabar en insults com "niñata" i en amenaces de trucar la policia per denunciar-la. La Carla Puig, que viatjava al mateix tren va gravar la baralla.