Un jove de 27 anys que treballava de cuidador en una residència d'ancians de Mallorca ha violat, presumptament, una anciana de 94 anys. El jutge de guàrdia el va enviar aquest dissabte a la presó.

Els fets van passar el cap de setmana passat en la residència pública La Bonanova, que depèn del Consell de Mallorca. Una de les internes d'edat més avançada de la residència va ser sotmesa a una agressió sexual amb penetració per part d'un jove empleat.

Lesions als genitals

Quan la víctima es va queixar de molèsties a l'engonal, una exploració va comprovar que tenia, als genitals, lesions compatibles amb una violació. Pel que sembla, la víctima, per la seva avançada edat, no va poder oposar oposició als abusos del jove empleat.

Els metges van avisar la direcció de la residència i aquesta, a la policia, que va iniciar una investigació. Després de tancar el cercle sobre els treballadors més propers a la víctima, totes les sospites van recaure en l'ara detingut: un jove cuidador que havia estat amb l'anciana la nit en què, suposadament, va abusar d'ella.

El presumpte agressor, a presó

Després de posar els fets en coneixement de la fiscalia, el jove, de 27 anys, va ser posat a disposició d'un jutge aquest mateix dissabte. El detingut va passar per una exploració forense per determinar el seu estat mental i si era responsable dels seus actes.

Pel que sembla, els metges no van observar cap problema mental greu i el fiscal va demanar el seu ingrés a la presó, encara que sí que se li realitzessin més proves a la infermeria de la presó de Palma, on va ingressar aquest mateix dissabte.

Suspès de feina

A més, en conèixer-se els fets, el jove va ser suspès de sou i feina immediatament i, de fet, l'IMAS, l'organisme responsable de la residència, es personarà en la causa oberta per aquesta presumpta agressió.

Sigui com sigui, en un comunicat, l'ens ha demanat respecte per la intimitat de la víctima i ha defensat, també, la presumpció d'innocència.