Un jove de 32 anys es troba en estat crític per una picada de vespa asiàtica a San Tirso de Abres (Astúries). L'home és camioner de professió i aficionat als cavalls. Justament, l'atac de la vespa ha estat mentre netejava una finca on té els seus dos cavalls.

El jove té al·lèrgia a les picades d'aquests insectes. Per això ha anat corrent cap a casa a injectar-se adrenalina però no li ha fet efecte i ha caigut desmaiat. Està ingressat a l'Hospital Universitari Central d'Astúries amb pronòstic molt greu.

El seu germà diu que "li queden hores" perquè la seva activitat cerebral es va reduint poc a poc, segons publica El Comercio. També explica que ja havia estat atacat per aquests insectes altres vegades però "s'injectava adrenalina, es marejava i es recuperava".

Cada cop més habitual a Catalunya

La vespa asiàtica cada cop és més habitual a tot Europa. S'alimenta d'abelles i continua la seva expansió. Cada cop són més habituals en països com Espanya, Alemanya, Itàlia, Bèlgica i Suïssa. A la península ibèrica, es concentren sobretot a la meitat nord, des de Galícia fins a Catalunya. Justament a Catalunya se n'ha detectat desenes de nius. A mitjans de l'any passat fins i tot se'n va trobar un al centre de Barcelona.