Buscar feina sempre és complicat, i encara més en l'actual situació marcada per gran davallada econòmica que ha provocat el coronavirus. Més enllà del tradicional sistema de presentar un currículum en paper o bé enviar-lo per correu electrònic, hi ha altres formes originals de donar a conèixer les teves qualitats professionals, sovint amb grans resultats. Ho va demostrar  l'Enzo Vizcaíno, un jove periodista que fa uns anys va començar a cantar el seu currículum als vagons del Metro de Barcelona; una iniciativa que, a banda de fer-se viral a les xarxes socials, també va ser un èxit personal: té treball com a guionista.

El jove canta el seu currículum als vagons del metro 

L'originalitat i coratge de l'Enzo va quedar ben demostrat quan va decidir cantar el seu currículum pel metro de Barcelona va tenir premi, ja que ara treballa com a guionista de televisió. Una feina molt adient tenint en compte la seva iniciativa.

Acompanyat per un ukelele, comença la cançó presentant el seu historial acadèmic: "Llicenciat en periodisme i diploma de postgrau que he portat aquí doblegat si vostè el vol veure". 

Prossegueix detallant la seva experiència professional fins aquell moment: "En una ràdio comarcal amb contracte de becari, per descomptat sense cobrar." I no se n'oblida de demostrar el seu nivell d'anglès cantant un tros de la melodia en aquest idioma.

La cançó, lluny de destorbar a la gent que viatja en el mateix vagó, acumula somriures de complicitat per l'originalitat de la iniciativa.

El currículum cantat acumula més d'un milió de visites a YouTube

El vídeo de l'Enzo cantant el seu currículum al metro ràpidament es va fer viral i després de set anys ha aconseguit superar ni més ni menys que el milió de visionaments a YouTube. Tot un èxit, no només en l'àmbit de repercussió a les xarxes socials sinó també a nivell, ja li ha permès treballar posteriorment com a guionista. Un fet que convida a ser original en la sempre difícil tasca de buscar feina.