La cruesa de patir una malaltia com el càncer es veu reflectida en casos com el d'un conegut professional del sector dels videojocs, que ha volgut acomiadar-se dels seus amics mitjançant un missatge tan cru com emotiu i que ha difós per les xarxes socials. "Em moro, però em segueixo considerant la persona més afortunada d'aquest món", explica al seu Twitter.

Els metges li donen uns quatre mesos de vida

"M'estic morint. El tractament de quimioteràpia definitiu no ha donant cap resultat. Aquests sis mesos d'autèntic infern no han servit per a res", lamenta l'Omar, exresponsable de premsa de Nintendo a Espanya, després del dur tracament que ha rebut. "Els meus tumors segueixen creixent a una velocitat major de l'esperada i el meu temps aquí és molt limitat: 4 mesos. Ja no hi ha tractament. Toca esperar a la mort, clínicament parlant", explica l'Omar en el text que acompanya el tuit.

"Quatre mesos no és un número, és un cop de bat a les dents en les meves il·lusions, les de tots els meus familiars, amics i ésser estimats que portem lluitan amb un Leviatan de foc tot aquest temps. És una llosa infinita de pena, de tristesa i d'impotència", prossegueix. 

Recaiguda del càncer després de superar el coronavirus

L'Omar va recaure del càncer, que li va ser detectat el 2017, a l'abril. Ho va anunciar llavors al seu compte d'Instagram, tot just després de passar una setmana a l'hospital i superar el coronavirus. "M'he curat del Covid-19 però m'han detectat una recaiguda del càncer. Després d'una setmana complicada, la cirereta va venir al final. Tinc metàstasis cancerígena, molt probablement heretada del meu càncer del 2017" , escrivia aquell mes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoy me he curado del COVID19 pero han detectado una recaída del cáncer. Tras una semana complicada la guinda vino al final. Tengo metástasis cancerígena, muy probablemente heredada de mi cáncer del 2017. Aun me quedan muchas pruebas y varios tipos de pelea y hay que ver cuál es la mejor. Ayer estaba devastado pero hoy estoy increíblemente positivo. Agradezco a toda la gente que está a mi alrededor, me cuida y me quiere. Soy tan afortunado que sé que esta historia la podré contar en el futuro y será una más, como es ya la del coronavirus en mi caso. Siento que mucha gente se entere así, lo siento de corazón, pero tras una semana encerrado en un hospital necesito respirar y este es el camino para mí. Doy gracias y ánimos a todos los que han estado desde que tengo uso de razón casi y a los que están desde ayer pero parece que llevan conmigo desde siempre. El tiempo es un espacio muy raro para vivir, pero tiempo es lo único que tenemos y a su vez no. Que nadie os tape al a gente maravillosa que probablemente tengáis delante. Todo es cuestión de tiempo y sigo considerándome una persona muy afortunada, tengo todas las herramientas mentales para vivir y gente que a la que quiero y me quiere de forma incondicional. Quiero disfrutar el camino de curarme. Y lo voy a hacer desde hoy mismo, como tantas otras veces.

A post shared by Omar Álvarez (@omaralvarez1987) on

"Estaré gaudint de cada segon, creieu-me" 

A pesar del tràgic pronòstic, l'Omar comenta que "lluitarà" cada mes que li quedin de vida.  De fet, lluny d'ensorrar-se, prefereix plantejar la seva situació amb valentia. 

"Avui toca plorar i penar, però a partir de demà la paraula càncer ja no existeix a la meva vida. Viuré envoltat dels meus ésser estimats, emprant el 100% del meu temps en el que vull i amb qui vull", escriu en el missatge.

 "No vull que em pregunteu que tal estic. Estaré gaudint de cada segon, creieu-me. No estic disposat a que la 'conversa' devori la meva vida. El càncer em matarà, però no em treurà ni un minut del temps que em queda, que serà brillant, preciat i bonic perquè estic envoltat de la gent més meravellosa que existeix i per això em continuo considerant la persona més afortunada del món", conclou.