Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 27 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Barcelona per haver comès dos robatoris amb violència el cap de setmana passat al barri del Raval de Barcelona.

Concretament, el jove va robar en dos establiments els dies 21 i 22 de setembre amenaçant els treballadors amb una arma de foc.

La policia va poder detenir aquest jove aquest dimecres, però encara busquen un còmplice, major d'edat i també de nacionalitat marroquina, que va participar en un dels dos robatoris.

Les víctimes, amenaçades i retingudes

En els dos casos, les víctimes dels atracaments van ser els treballadors dels establiments, que van ser amenaçats amb una arma de foc que l'ara detingut va exhibir. En el primer dels robatoris, a més, el jove va amenaçar les treballadores de l'establiment i les va lligar amb brides, provocant-los lesions de caràcter lleu. Després va robar els diners de la caixa i els objectes de valor que les treballadores portaven.

En el segon robatori, l'ara detingut va entrar a l'establiment exhibint l'arma i es va emportar la víctima a la rebotiga. En aquell moment, el còmplice va entrar i va agafar tots els diners de la caixa.

Detingut 30 vegades, dos cops aquesta setmana

Les proves aconseguides pels investigadors van permetre identificar els dos presumptes autors, i el van detenir a la mateixa comissaria de les Corts de Barcelona: el jove estava arrestat per un altre delicte de robatori violent el dia 24, quan el van enxampar intentant robar a dues persones. De fet, el jove, que ha ingressat a la presó, té 18 antecedents penals només aquest any, i l'han detingut 30 cops per delictes contra el patrimoni i contra les persones.

Ara la Unitat d'Investigació dels Mossos continua amb la investigació oberta per poder localitzar i detenir el segon autor dels fets.