Una jove estudiant britànica de 20 anys s'ha quedat cega després de nedar amb les lents de contacte posades i ser colpejada per una onada durant les seves vacances a Malta.

Miyako Aiko-Murray, de Londres, va anar a nedar utilitzant les seves lents de contacte quan una gran onada la va colpejar i li va entrar aigua a l'ull dret. Més tard, se li va posar molt irritat i vermell. Després de tornar a casa, va anar al casament d'una amiga i va notar que el seu ull estava "constantment plorant", també es va tornar sensible a la llum i tenia migranyes doloroses.

"Vaig sentir un dolor agut com si tingués un tros de metall al meu ull"

 

"Als tres dies de començar ela meva nova feina, vaig sentir un dolor agut com si tingués un tros de metall a l'ull", explica. Després d'anar al metge, em van dir que tenia queratitis per Ancanthamoeba (AK), una infecció rara que danya la part frontal de l'ull. Passa quan els bacteris infecten la coberta externa transparent de l'ull anomenada còrnia i és comú en persones que utilitzen lents de contacte, informa Mirror.

Miyako es va veure obligada a agafar-se dues setmanes de baixa per malaltia i a posar-se gotes als ulls cada hora. "Va ser devastador i aclaparador per a mi. He perdut la meva feina a causa d'això", lamenta.

Després, Miyako va contreure una infecció bacteriana secundària que li va causar una cicatrització corneal. "Em vaig despertar una nit sense veure. Els metges em van dir que no podria recuperar la meva visió", agrega. "Estic desconsolada. Mai no he estat tan deprimida en la meva vida", expressa.

Miyako necessita trasplantaments de còrnia i haurà de sotmetre's un any a tractaments dolorosos fins que rebi un donant d'ull. La seva amiga Pearl Murray ha creat una pàgina de recaptació de fons per ajudar-la en "aquest moment difícil".