José Luis Abet, l'assassí confés, que es va lliurar aquest dilluns a la caserna de la Guàrdia Civil a Ames (la Corunya) després de matar la seva exdona, l'exsogra i l'excunyada, és un home autoritari, complicat i amb antecedents.

El seu entorn el coneix com 'El Moro' i, des de la seva segona separació, de la qual té un fill de 20 anys, vivia amb la seva mare a Ames. L'autor del triple crim havia intentat muntar un negoci de congelats sense èxit i, actualment, estava treballant com a operari de la construcció. Els qui el coneixien, diuen d'ell que tenia un caràcter complicat, conflictiu i autoritari.

Té antecedents per robatoris de combustible, ferralla i robatori en domicili

 

Segons ABC, té diversos antecedents per delictes menors: robatoris de combustible, de ferralla i entrada en algun domicili. Dilluns al matí, l'home de 41 anys contactava amb els serveis d'emergències per confessar el crim comès davant dels seus dos fills de 4 i 7 anys. José Luis va disparar un tret a la mare dels seus fills quan aquesta es disposava a portar-los amb cotxe a l'escola.

Al domicili també es trobaven en aquell moment Sandra i María Elena, la germana i mare d'Alba, que l'ajudaven, amb la cura dels nens. "He matat tres dones, vinguin a detenir-me", afirmava Abet davant de l'operador.

EFE

Centenars de persones es concentren, aquest dilluns, davant l'Ajuntament de Valga, a Pontevendra / EFE