Passaven tres minuts de dos quarts de vuit del matí d'aquest diumenge, 3 de març, quan els veïns del cinquè quart de l'avinguda Xile número 42, al barri de les Corts de Barcelona, han sentit un fort cop, com el d'un armari caient a terra. Al cap de pocs segons han vist flames sortint del pis de just sota seu. Han trucat als bombers avisant del foc i han anat alertant a tots els pisos per fer sortir la gent de casa seva. On no han pogut entrar ni avisar era al quart quarta, on vivien el Jose i la Carmen, d'on sortien les flames amb més força.

Quan han arribat els bombers han pogut treure del pis a la parella però les ferides eren molt greus i no se'ls ha pogut arribar a traslladar, han acabat morint al mateix bloc tot i les tasques dels serveis mèdics.

Una parella jubilada des de feia poc temps

El José era un advocat jubilat de 75 anys i la Carmen una funcionària jubilada des de feia poc temps, tenia 65 anys. Els dos vivien sols amb un gos petit, que també ha mort; feia temps que els fills s'havien independitzat i ells seguien al pis on havien viscut tota la vida, tal com han explicat alguns veïns a ElCaso.cat.

El bloc de l'avinguda Xile número 42 és d'onze plantes, amb quatre habitatges per pis, no tots els veïns es coneixen però és una finca molt familiar. Un veí de dalt de tot, de l'onzena planta, no els coneixia personalment, només de vista, i ja fa gairebé cinc anys que hi viu. Altres veïns sí que els tenien vistos, tal com han explicat a aquest mitjà. Com la família que ha avisat de l'incendi, els que viuen just sobre del pis incendiat. Afables, coneguts i estimats, els veïns encara no s'acaben de creure que l'incendi els hi hagi robat els dos veïns.

Efectius d'emergència del SEM i dels Bombers de Barcelona, a l'incendi.

Investigació oberta: incendi accidental

Segons han explicat fonts de la investigació a ElCaso.cat, tot apunta a una deflagració per culpa del gas, tot i que encara s'ha d'avançar en les diligències. El grup especialista en incendis de la policia catalana no ha trobat cap indici de criminalitat ni res que pugui fer pensar que l'incendi mortal d'aquest diumenge a Barcelona tingui un origen que no sigui accidental.

A més de la parella morta, i segons fonts de Bombers de Barcelona, no hi ha més ferits i els veïns evacuats han pogut tornar a casa seva perquè l'estructura del bloc de pisos no s'ha vist afectada.