El passat 4 de gener es va gestar el primer homicidi de Catalunya d'aquest 2021. Un home de 40 anys del barri de Trinitat Vella de Barcelona, Johnny Burgos —de nacionalitat espanyola—, va rebre dues ganivetades a la panxa després de discutir-se amb un conegut seu del barri, un tal Luis, de 27 anys i de nacionalitat equatoriana.

Va morir el 6 de gener

Després de ser apunyalat va perdre el coneixement i va ser traslladat en estat crític a l'hospital, on va morir el dia 6, dia de Reis, a la nit. Amb l'homicidi consumat, els Mossos d'Esquadra van detenir l'autor de les dues ganivetades al mateix barri.

Jony Coquito TrinitatVella 2

El conegut Johnny Burgos, veí de Trinitat Vella, en una imatge d'arxiu 

Els dos homes es coneixien i ja havien tingut alguna baralla anteriorment, segons els testimonis recollits pels investigadors de l'Àrea d'Investigació Criminal de Barcelona.

Johnny Burgos, l'home assassinat a Trinitat Vella

Johnny Burgos tenia parella i una filla de cinc anys. Era el petit d'una família del barri de tota la vida, els Burgos, amb quatre germans i amb la mare encara viva. L'assassinat del Johnny —Johnatan, segons consta al DNI— ha colpejat un barri obrer i humil al nord de la capital de Catalunya.

Tot i que s'havia dedicat durant alguns anys a fer d'electricista, feia mesos que no tenia feina. La seva devoció pel FC Barcelona es veu clarament a les seves xarxes socials, on apareix amb samarretes de l'equip de Messi i companyia.

Persona coneguda i gens amant dels problemes

Burgos era un més del barri, tothom el coneixia. I ningú explica que fos un amant de problemes o un busca-raons. Com tothom, havia tingut algun enfrontament, però cap com el que el passat 4 de gener es va saldar amb dues ganivetades a la panxa i el seu assassinat.

Tal com es pot veure en un vídeo al qual ha tingut accés ElCaso.cat, del moment de les ganivetades —no es reprodueix per la cruesa de les imatges—, i que ha servit als Mossos com a prova de l'agressió, el Luis i el Johnny es discuteixen davant d'altres persones al carrer de Finestrelles, al mateix barri.

Luis TrinitatVella

El presumpte agressor de Trinitat Vella, al vídeo que investiguen els Mossos d'Esquadra

En un moment donat, el detingut treu una arma blanca dels pantalons, s'acosta a la víctima i li clava el ganivet a la zona frontal del cos dues vegades. Els veïns no donen crèdit dels fets. Tot i que una dona va poder aturar l'hemorràgia i reanimar l'home, les ferides eren crítiques i va acabar morint a l'hospital de la Vall d'Hebron. A menys de 10 minuts en cotxe.

Detingut i agredit

El vídeo de l'agressió va ser útil als Mossos i també als amics i germans del Johnny. L'assassí era un conegut del barri i no va ser complicat trobar-lo. Quan el van atrapar, el van retenir i agredir fins que va arribar una patrulla dels Mossos, que el van detenir.

Detencion TrinitatVella

Un cotxe dels Mossos amb el detingut, increpat pels amics de Johnny Burgos, a Trinitat Vella 

Quan els Mossos d'Esquadra van tornar al barri amb el detingut per escorcollar casa seva, com un dels procediments habituals de la investigació policial, una turba de gent va increpar i intentar agredir el detingut davant de casa seva. Una desena d'agents dels Mossos d'Esquadra ho van poder evitar.