Els Mossos d'Esquadra han seguit aquest matí amb les tasques policials al forat del descampat del Prat de Llobregat on es va trobar el cos de Janet Jumillas, la dona de 39 anys de Viladecans desapareguda el passat 13 de març. Els investigadors de l'Àrea Central de Desapareguts de la policia catalana, els agents que es van fer càrrec de les investigacions, han recollit indicis que han d'ajudar a tancar el trencaclosques de l'assassinat de la noia en un pis de Cornellà.

El cadàver, l'última peça

Els Mossos tenien clar que Aitor G.P. havia matat la dona, Janet Jumillas, a casa seva i després n'havia intentat ocultar el cadàver. Ell no ho ha confessat i faltava el cos de la dona, però aquest dimarts a les cinc de la tarda dos operaris que estaven netejant aquest descampat a tocar del Prat, al costat de l'autovia, van trobar un cos embolicat amb una manta.

A l'interior, un cos. Tots els indicis porten a pensar que és el cadàver de Janet Jumillas, tot i que falta la confirmació oficial forense. Els investigadors han explicat que el cos, tot i que en un avançat estat de descomposició, portava la roba de la dona.

Un cos en mal estat

Un cadàver que fa més de dos mesos que és a l'exterior presenta signes evidents de deteriorament i podridura. Els cossos engreixen i s'inflen, segons han explicat fonts properes a la investigació. És com estava el cadàver de Janet Jumillas. En un lateral del forat, que fins ahir era tot males herbes i troncs, s'hi pot veure una taca negra, que és la que ha deixat el cos de la dona en el seu procés de podriment.

Els agents també van retirar del forat diversos objectes que estaven propers al cos tot i que finalment no els han retirat, per la seva no rellevància amb la investigació del crim. Sí que s'ha retirat per tal de ser analitzat i ser inclòs en el sumari del cas la manta que envoltava el cos quan va ser trobada pels dos operaris.

Les proves forenses també hauran de confirmar com va morir la dona. Els indicis que es van trobar al pis del detingut, Aitor G.P., porten a pensar a la policia que la dona va ser assassinada amb una arma blanca o un objecte contundent. La policia va trobar sang i restes biològiques de la dona a la paret i també al terra del pis.

Falten objectes de la dona

Segons han explicat fonts de la investigació a ElCaso.cat, els Mossos d'Esquadra encara no han trobat la cartera de la víctima. Durant el matí agents de la policia científica dels Mossos han pentinat la zona amb un detector de metalls per intentar localitzar aquest objecte per si l'autor dels fets els va amagar al mateix punt.

De fonts policials s'ha pogut saber que els investigadors sí que tenen el mòbil de la noia, tot i que no s'ha pogut confirmar que s'hagi trobat al mateix forat on va ser trobada aquest dimarts a la tarda. La policia també té restes de les ulleres de la dona.

El paper de l'encobridor

La investigació també haurà d'aclarir el paper que va jugar Cristian K.M., l'home detingut i acusat d'encobriment. La falta de col·laboració dels dos imputats no permet aclarir quin rol va tenir l'amic d'Aitor G.P., si només va ser coneixedor dels fets o si també va col·laborar activament en l'ocultació del cadàver. La pena a la qual es pot enfrontar variarà segons el paper jugat tot i que la policia té clar que no va participar directament en la mort de Janet Jumillas.