El cos de Janet Jumillas encara no ha aparegut. Els Mossos d'Esquadra saben que la noia que va desaparèixer a Cornellà el passat 13 de març està morta i que el sospitós d'haver-la mort i amagat el cadàver és Aitor G.P., un home de 32 anys i del Prat de Llobregat.

Des de dimarts que està detingut i aquest dijous el jutge l'ha enviat a presó provisional sense fiança acusat dels delictes d'homicidi i la posterior ocultació de cadàver. Ell no s'implica en el crim. Només va dir al jutge que "era amic" de la Janet i que "no li volia cap mal".

Els agents de la Unitat Central de Persones Desaparegudes dels Mossos d'Esquadra, els investigadors que s'han fet càrrec de la investigació, van tenir clar des d'un primer moment que la desaparició de Janet Jumillas no pintava bé i que Aitor G.P. i Cristian K., l'altre detingut, acusat d'encobriment, hi tenien alguna cosa a veure.

Moviments de mòbil per despistar els Mossos

El jutge va autoritzar a la policia a seguir Aitor G.P. i a escoltar les seves converses telefòniques, un dels elements centrals que van permetre confirmar que l'home estava relacionat amb el crim.

Però l'acusat de matar Janet Jumillas també va intentar despistar els Mossos jugant amb els mòbils. Segons han explicat fonts de la investigació a ElCaso.cat, Aitor G.P. sabia perfectament que la policia, si finalment arribaven a ell, rastrejarien el seu terminal mòbil els dies dels fets i és per això que va canviar-se d'aparell i també va deixar el mòbil en diversos llocs per intentar confondre a la policia.

Els investigadors, després dels escorcolls que s'han fet a casa d'ell, a Cornellà, creuen que podran desmuntar aquests "trucs" del presumpte assassí de Janet Jumillas. Agents de Desapareguts saben que Aitor G.P. va actuar amb els mòbils clarament per evitar que la geoposició dels terminals pogués ajudar a la policia a saber on s'havia amagat el cadàver de Janet Jumillas.

La va matar al pis de Cornellà

Segons els Mossos, el fiscal i el jutge, l'home de 32 anys va matar Janet Jumillas al pis de pocs metres quadrats del carrer Ramon Sala i Massaguer. Durant hores la van resseguir de dalt a baix, el pis i també la terrassa, que té els mateixos metres quadrats que el pis.

janet jumillas cientifica tres - efe

Agents dels Mossos a la terrassa del pis de Cornellà. / Efe

Allà hi van trobar elements que confirmen que la Janet està morta però també altres objectes que poden ser útils pels informes que han de fer ara els investigadors per seguir tancant el cercle sobre l'única peça que necessiten els Mossos: el cadàver de Janet Jumillas.

Els investigadors confien que si Aitor G.P. no acaba confessant "per caritat humana", ells podran anar-se acostant cada cop més al lloc on va amagar, presumptament, el cos de la noia de 39 anys. De poc li hauran servit els "trucs d'aficionat", asseguren.

L'encobridor va ser al pis diversos cops

ElCaso.cat ha tingut accés a diverses imatges que confirmen que Cristian K, el jove de 23 anys detingut acusat d'encobrir Aitor G.P., va ser en diverses ocasions, els darrers mesos, al pis de Cornellà amb el presumpte assassí i l'actual parella d'ell.