Els Mossos van tenir clar des d'un primer moment que l'assassí de Janet Jumillas, la dona de 39 anys de Viladecans desapareguda a Cornellà, era Aitor G.P., un home de 32 anys del Prat que feia poc temps que s'havia instal·lat en un pis de Cornellà, al carrer de Ramon Sala i Massaguer.

El mateix lloc on la policia sospita que va matar la noia i el mateix lloc on va ser detingut el 7 de maig. La policia sabia que aquest home, de qui també sospitava la família, tenia alguna cosa a veure amb l'assassinat de la Janet.

L'error de l'assassí de Janet Jumillas

Des del primer dia que els agents de la Unitat Central de Desapareguts van assumir la investigació que no li van perdre la pista. Agents d'aquesta unitat central dels Mossos d'Esquadra, que lidera l'inspector Jordi Domènech, van instal·lar-se per vigilar, gairebé nit i dia, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, el seu principal objectiu i principal sospitós.

janet jumillas cientifica casa - efe

Agents dels Mossos escorcollant el pis de Cornellà, on va ser morta Janet Jumillas / Efe

El 20 de març, set dies després de la denúncia de la desaparició de Janet Jumillas, els agents dels Mossos van trobar en un contenidor restes de sang de la noia que buscaven. Van veure com Aitor G.P. i l'altre detingut, Cristian K., sortien del pis de Cornellà amb bosses de brossa i les llençaven, després de mostrar-se nerviosos, en un contenidor.

Sang de la Janet, la prova definitiva per confirmar que es busca un cadàver

L'operatiu policial que estava organitzat al voltant de casa de l'home va permetre recuperar les escombraries i poder analitzar tot el que els dos homes havien llençat en un contenidor.

Les proves d'ADN van confirmar que part dels objectes que els dos homes havien llençat contenien restes biològiques de la dona desapareguda. Va ser quan els policies van confirmar, segons ha pogut saber ElCaso.cat, que la desaparició s'havia convertit en un homicidi i que s'havia de buscar el cadàver de Janet Jumillas.

foto aitor selfi janet jumillas

Aitor G.P., l'home detingut per la mort de Janet Jumillas / Facebook

Entre els objectes que es van trobar a les escombraries hi ha elements que fan pensar a la policia que el presumpte autor del crim, després de matar i amagar el cos de Janet Jumillas, va netejar l'escena del crim amb lleixiu i després es va desfer dels pals de fregar i dels guants que va fer servir llençant-los a la brossa. Però, tot i ser seguidor de sèries televisives d'amagar cadàvers, Aitor G.P. no ho va fer amb gaire fortuna. Els policies van trobar sang de Janet Jumillas i empremtes d'ell.

Les ulleres de Janet Jumillas

Entre les coses que els Mossos van trobar a les escombraries en un contenidor proper a la casa d'Aitor G.P, i segons detalla El Periódico, s'hi van trobar vidres que la policia va creure que podrien ser de les ulleres de Janet Jumillas. Les investigacions van confirmar que es tractava d'uns vidres d'ulleres amb la mateixa graduació que la que feia servir la noia de Viladecans.

Esperant un segon error: arribar fins al cadàver

Amb les restes de sang, els objectes que evidenciaven que l'autor dels fets havia netejat l'escena del crim i les ulleres de Janet Jumillas, la policia sabia perfectament que anaven darrere de l'home correcte. Però faltava el més important: saber on havia amagat el cadàver de Janet Jumillas.

janet jumillas detingut cotxe - efe

El detingut per la mort de Janet Jumillas pujant al cotxe dels Mossos. / Efe

Els seguiments GPS del vehicle de l'ara detingut –el jutge en va ordenar la presó provisional acusat d'homicidi i d'ocultació de cadàver– i la intervenció de converses telefòniques no van donar fruits. Des del 20 de març fins al 7 de maig la policia esperava un altre error d'Aitor G.P. que els permetés arribar fins al cadàver; no ho va fer i finalment es va decidir entrar a casa seva i detenir-lo. La policia va confirmar que dins del pis es van trobar més indicis de l'assassinat de la noia.

Les converses telefòniques sí que han servit, segons fonts de la investigació, per reafirmar els indicis que tenen contra l'home. Tot i això, no s'ha pogut arribar al cadàver de la dona. Aitor G.P. va jugar amb els mòbils per despistar la policia. Els investigadors no perden l'esperança i creuen que amb proves posteriors que ja han començat es podrà aconseguir posicionar la zona on el presumpte assassí de Janet Jumillas va amagar el cos. La família Jumillas espera aquest moment per tancar un dels pitjors anys de la seva vida.