Dol a la localitat madrilenya de Velilla de San Antonio, a tocar de Madrid. Un dels seus veïns més coneguts, Iván Vaquero Sanz, de 39 anys, ha mort d'una pallissa que li van donar aquest passat divendres cinc joves després de queixar-se d'una pintada a la paret de casa seva. Ha mort aquest diumenge, després d'estar ingressat molt greu des de divendres. Segons la Guàrdia Civil, que és qui s'ha fet càrrec de les investigacions, un grup de joves va atacar el noi al voltant de dos quarts de nou del vespre d'aquest divendres.

El germà de la víctima ha explicat que els investigadors tenen identificats a la majoria dels autors, entre els quals podria haver-hi diversos menors d'edat. En total, van de ser cinc persones, molt joves, que la Guàrdia Civil espera poder detenir en breu.

Un poble consternat per la mort de l'Iván

Velilla de San Antonio es troba a deu minuts de Madrid i té més de 12.000 veïns i està consternada per la mort d'aquest conegut veí.

El divendres, a última hora de la tarda, la víctima va recriminar a un jove una pintada en una paret, prop de casa seva. Posteriorment, el noi va tornar amb un nombrós grup d'amics i van propinar una "brutal pallissa" a Iván que va quedar estirat a terra entre dos cotxes.

Els veïns van ser els que van alertar de l'agressió al 112, que van activar el Summa, a la Policia Local, Guàrdia Civil i a Protecció Civil del municipi, segons han explicat fonts d'Emergències 112 Comunitat de Madrid.

De camí a l'hospital el jove va entrar en coma

Els primers a arribar van ser els tècnics de Protecció Civil que van decidir traslladar el pacient a l'Hospital de Coslada. De camí al centre mèdic, el ferit va entrar en coma i van canviar el destí per anar cap a l'Hospital de la Princesa, on va morir aquest diumenge.

Ivan Madrid Dos

Iván, l'home mort d'una "brutal pallissa" a Madrid / Cedida

L'ajuntament recorda a l'Iván com "un xaval molt de carrer, amable, agradable i sempre somrient". "Tota la seva vida ha viscut al poble igual que tota la seva família que són molt coneguts i volguts", han recordat des del consistori.

Una banda que assalta joves per robar mòbils

Alguns veïns asseguren que els joves que van donar la pallissa són un grup de joves conflictius, alguns d'ells menors tutelats pel govern, de nacionalitat estrangera, tot i que l'alcaldessa, ha assegurat que encara no està confirmat.

La Guàrdia Civil està intentant aclarir què ha passat i alguns dels joves d'aquest grup de menors, ha marxat del municipi, per por a reaccions violentes dels veïns i amics de l'Iván.