El fill de l'anciana trobada morta a Pozondón (Teruel), Pedro Y., ha confessat, en la seva primera declaració davant del jutge, que l'havia asfixiat i que, si no havien comunicat la seva mort, era "per continuar cobrant la pensió de l'anciana".

Així s'ha sabut amb motiu de la reconstrucció dels fets que ha dut a terme la Guàrdia Civil a la casa familiar de Pozondón, en la qual han participat el fill i la filla de l'anciana, Isabel Y., que continuen en espera de ser posats a disposició judicial.

636966328077817061

Isabel, detinguda per la Guàrdia Civil, sortint de la seva casa / Efe

Detinguts per assassinat i frau a la Seguretat Social

Els dos van ser detinguts ahir, acusats d'un presumpte delicte d'assassinat i un altre de frau a la Seguretat Social, després que la Guàrdia Civil entrés a la casa, alertats pels Serveis Socials, que sospitaven sobre la situació de l'anciana.

Encara no s'ha pogut confirmar de manera oficial que la dona portés dos anys morta; és una versió que han facilitat els testimonis dels veïns. Ángela, la dona morta, feia molt temps que no es deixava veure pel poble i els veïns d'aquest municipi de Teruel, de menys de 50 habitants, que són majoritàriament persones grans, van avisar l'alcalde, que al seu torn va informar la Guàrdia Civil.

636965565009237577

La casa on vivia la dona i els seus dos fills, en Pozondón / Efe

"Vida normal" amb la mare a l'armari

La Guàrdia Civil va trobar el cadàver de la dona amagat en un armari encastat que havia estat tapiat amb ciment. La policia creu que la van matar per no haver de cuidar-la però per poder continuar cobrant la seva pensió. Amb el cos de l'anciana a l'armari i continuant cobrant la pensió, els dos germans van continuar fent vida normal.