L'Ajuntament de Lorquí, Múrcia, fa una crida urgent per salvar la Irene, que amb cinc anys pateix una greu malaltia. Tothom entre 18 i 30 anys pot donar la medul·la que li podria suposar la diferència entre vida i mort.

Una crida urgent per salvar la vida d'Irene

La publicació de Twitter de l'Ajuntament de Lorquí, a Múrcia, s'ha fet viral. Busquen un donant de medul·la compatible amb la Irene, una nena de cinc anys que està greument malalta. L'Alcaldia i Policia Local demanen als murcians que tinguin entre 18 i 40 anys que es registrin com a donants de medul·la per intentar trobar el donant adequat.

Donar medul·la per salvar vides

La donació de medul·la és un procés molt fàcil. Per saber la compatibilitat només s'ha d'extreure sang com per fer una anàlisi.

Irene, la niña que necesita urgentemente un transplante de médula / Facebook Policía Local Lorquí

La donació és un procés molt fàcil, però és molt difícil trobar un donant compatible / Facebook Policía Local Lorquí

En cas de ser compatible amb algú que la necessita el procés es fa sense intervenció quirúrgica en la majoria de pacients. La part difícil és trobar la compatibilitat, a causa de la poca quantitat de donants en proporció amb els malalts que la necessiten.

Institucions com la Fundació Josep Carreras són les encarregades de fer una base de dades per trobar donants compatibles a escala internacional.

Les autoritats s'han implicat profundament i han habilitat un equip de donació al municipi de Las Torres Cotillas, per complementar els altres de Múrcia i Cartagena.

"No lo dudes, no tardes, es el mejor regalo que puedes hacer estas Navidades a ella y a muchos otros niños como ella", diu el comunicat difós a les xarxes socials per l'Ajuntament de la localitat murciana.