El detingut pel triple crim de Valga (Pontevedra), José Luis Abet Lafuente, va utilitzar un revòlver del calibre 32 per al qual mancava de llicència i del qual ara s'investiga el seu origen, segons ha concretat el delegat del Govern a Galícia, Javier Losada.

L'investigat no tenia capacitat, per si sol, d'aconseguir una arma al mercat negre

 

Pel que sembla, la Guàrdia Civil ha requisat els telèfons de familiars del triple assassí per saber si algun d'ells el va ajudar a aconseguir l'arma del crim. La Guàrdia Civil manté que l'investigat no tenia capacitat, per si sol, per aconseguir una arma al mercat negre.

El fet que d'Abet continuï sense col·laborar, quant a l'origen de la pistola que va disparar fins a 15 vegades, no fa més que augmentar les sospites sobre la presumpta ajuda obtinguda per realitzar el triple crim.

EFE

Vista de la zona precintada pel triple crim comès / EFE

Portugal, la zona més plausible

Portugal és, ara per ara, la hipòtesi més plausible per ser la zona més pròxima a Galícia amb el mercat negre més gran. El problema és que una persona aliena a aquest submon necessita temps per guanyar-se la confiança del venedor i aconseguir la comanda. El comprador necessitarà veure's amb el venedor en diverses ocasions, per la qual cosa necessitaria almenys tres setmanes per tenir l'arma a les mans, informa La Voz de Galícia.

Losada ha explicat que tot sembla indicar que en tractar-se d'"una arma nova", possiblement passés "directament de la producció al mercat negre". "Espero i desitjo que es pugui arribar a trobar el mecanisme exacte de la compra", ha afegit.

efe

Centenars de persones al cementiri de Valga / EFE

Suspenen la pàtria potestat dels seus fills

El jutjat d'instrucció número dos de Caldas de Reis (Pontevedra) ha acordat suspendre la pàtria potestat dels seus fills. Els dos menors, que tenen 7 i 4 anys, van ser testimonis del crim ja que es trobaven al seient posterior del cotxe de la seva mare, Sandra Boquete Jamardo, quan el seu progenitor va disparar contra ella, la seva excunyada i la seva exsogra.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Galícia, especialistes han explorat els dos nens al jutjat i, després d'això, la jutgessa que instrueix el cas ha acordat aquesta mesura. La titular del jutjat haurà de decidir ara qui es fa càrrec de la custòdia dels dos menors que, temporalment, es troben residint amb un familiar directe, la seva bestia.