La Regidoria de Sanitat ha obert una investigació després de descobrir que els propietaris d'un xalet d'El Rebolledo (Alacant) tenen un tigre albí adult com a "mascota de luxe". Es tracta d'un dels escassos exemplars al món d'aquest subespècie felina, extingida al medi natural.

L'Ajuntament ha emprès els tràmits per conèixer la procedència i les circumstàncies que envolten a l'animal, que el propietari d'una casa de camp de la partida alacantina manté engabiat en un espai del seu pati, a prop de la piscina, ha detallat el consistori.

Es tracta d'un dels escassos exemplars al món

 

L'àrea de Sanitat, en coordinació amb el veterinari municipal, requerirà al propietari del tigre que aporti la documentació, els permisos i altres requisits que envolten la tinença d'un exemplar d'una espècie perillosa com aquesta.

Les dades conegudes fins ara per la Regidoria de Sanitat apunten que l'animal procedeix d'un altre propietari que també el tenia en captivitat. Des d'aquest departament municipal estimen que aquestes feres salvatges han de viure en els seus hàbitats naturals, ja que el comerç al voltant dels mateixos incideix en la seva extinció.

Sobreviuen una vintena d'exemplars

Alacant, amb aquest exemplar excepcional a mans particulars, entra a formar part dels pocs enclavaments d'Europa que compten amb una d'aquestes rareses salvatges. El tigre albí o blanc, la denominació científica del qual és la de 'panthera tigris albinus', és una subespècie felina que es creu extingida al medi natural. Sobreviuen una vintena d'exemplars en captivitat al món, entre parcs zoològics i altres centres.

La Policia Local i el Seprona de la Guardia Civil tenen coneixement de la presència del tigre i han elevat als seus superiors els deguts informes. Ara, des de l'Ajuntament se sol·licita al propietari que mostri tota la documentació i els certificats relatius a vacunes i altres, i que tingui l'oportunitat d'acreditar la possessió legal de la fera, d'uns cinc o sis anys d'edat.

Des de Sanitat també es tractarà de comprovar si el propietari compleix amb l'estipulat en la legislació sobre animals potencialment perillosos i si compta amb la pertinent llicència.