El sense sostre ferit per un tret de la Guàrdia Urbana es troba greument ingressat a l'hospital i la Fundació Arrels ha demanat que s'investigui a fons el cas.

Sense sostre abatut a trets per la Guàrdia Urbana

La tinent d'alcalde de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, ha assegurat que el sense sostre ferit per una bala després d'enfrontar-se a la Guàrdia Urbana, es troba greu però estable, i està ingressat a l'hospital de Sant Pau de Barcelona. 

"Òbviament ens preocupa. Ens preocupen les imatges d'ahir i ens preocupa que es doni amb celeritat però també amb seriositat aquesta investigació, i conèixer les dades amb prudència", explica amoïnada. Segons Pérez, des dels serveis socials havien contactat amb ell, feia poc que era a Barcelona i s'estava començant a fer una intervenció.

La Fundació Arrels demana que s'investigui el cas

També ha parlat amb Fundació Arrels, que havia tingut contacte amb aquesta persona, "per donar el màxim seguiment" del cas. Segons ha detallat, els serveis socials necessitaven primer aproximar-se i "tenir confiança" per fer les derivacions i intervenció necessària. Ha afegit que, quan es pugui recuperar, el consistori donarà seguiment a aquesta persona des de diferents serveis socials.

Pérez ha dit també que els equips de carrer que havien començat feia unes setmanes a generar aquesta confiança amb la víctima, per tant era una persona "amb pocs antecedents de vincle" amb l'Ajuntament. Venia d'un país comunitari i havia tingut contacte amb els equips de carrer i amb la Fundació Arrels, per tant duia "pocs mesos i poca intervenció".

Cuchillo Barcelona / Cedida

Han demanat investigar a fons els trets de la Guàrdia Urbana cap al sense sostre de Barcelona / Cedida

Els Mossos d'Esquadra estan investigant el cas

A més, Pérez ha descrit que normalment els equips de carrer generen un vincle de confiança, que en aquest cas "no era fàcil, per les mateixes limitacions idiomàtiques i les característiques de la persona". I en aquest cas, no s'havia pogut avançar gaire perquè la intervenció es trobava en un primer moment de generació del vincle.

Després de la intervenció del tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha dit que "a hores d'ara el cas està sent investigat pels Mossos i en investigació interna, i ha afegit: "Òbviament ens preocupa. Ens preocupen les imatges d'ahir i ens preocupa que es doni amb celeritat però també amb seriositat aquesta investigació, i conèixer les dades amb prudència".