El temporal previst per aquest dimarts i dimecres ha deixat les seves primeres afectacions a les comarques gironines amb baixos i garatges inundats i algunes carreteres tallades durant la tarda.

Al Baix Empordà les afectacions s'han concentrat a primera hora de la tarda, quan ha plogut amb forta intensitat fins a dos quarts de sis, aproximadament. Tota l'aigua que ha caigut ha inundat alguns baixos com els de Palamós (Baix Empordà) i ha obligat a tallar la C-31 durant una estona a l'alçada de Calonge (Baix Empordà).

A partir de mitja tarda les precipitacions s'han desplaçat fins a l'Alt Empordà on la concentració d'aigua ha obligat a tallar algunes vies secundàries d'accés a Vilatenim. A Vilabertran, un cotxe ha quedat atrapat a la C-252.

Al Camp de Tarragona, rieres i carreteres tallades

La carretera TV-3031 als Guiamets, al Priorat, s'ha hagut de tallar per la forta aigua. Igual que la N-340 a l'Ampolla, al Baix Ebre, que també, per acumulació d'aigua, s'ha hagut de tallar.

Els aiguats, que s'han quedat sobre les comarques de Tarragona, fa hores que duren i ja han omplert moltes de les rieres. Alguns dels registres ja han superat els 50 litres per metre quadrat.

Tot i això, al nord i al sud del país no s'han de lamentar greus problemes ni importants sortides per part dels Bombers de la Generalitat. A Cambrils, que és el lloc on més mal ha fet la pluja, amb les rieres al límit, també hi ha 9.000 usuàris sense llum i s'ha hagut de tallar la carretera T-312.

Les pluges arreu del país

Algunes de les quantitats de precipitacions més destacables que s’han registrat durant aquesta tarda a Catalunya, sobretot, al nord i al sud del país: 137 l/m2 a Ulldemolins (Priorat), 136 a Vinyols i els Arcs (Baix Camp), 131 a Falset (Priorat), 130 a Tivissa (Ribera d’Ebre), 110 a Amposta (Montsià), 98 a Torruella de Fluvià (Alt Empordà), 81 a la Granadella (Les Garrigues), 61 a Mollerussa (Pla d’Urgell) i 50 a Alfarràs (Segrià).