Un error humà ha provocat que 14 persones haguessin de ser ateses pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) al resort Eldorado de Cambrils (Baix Camp). Un operari ha barrejat salfumant i clor en un dels dipòsits i ha aixecat un vapor irritant que ha acabat amb sis persones hospitalitzades.

Error omplint un dipòsit

Els fets han passat al voltant de les 11 del matí d'aquest dimarts, quan el camió que havia d’omplir un dels dipòsits, que es troba prop del gimnàs i l’spa, s’ha equivocat a l'hora de connectar la mànega i ha barrejat els químics. L’operari ha donat veu d’alarma ràpidament, i el personal de l'hotel ha trucat al 112.

6 persones hospitalitzades

14 clients, alguns dels quals menors d’edat, han inhalat el vapor desprès i han hagut de ser atesos pel SEM. Les 6 persones que s’ha considerat que necessitaven oxigen han estat traslladades a diferents centres hospitalaris: tres a l’hospital Sant Joan de Reus i tres més a l’hospital Antoni de Gimbernat de Cambrils. La resta han rebut l’alta al mateix complex.

Vuit ambulàncies

Fins al lloc s’hi han desplaçat 8 ambulàncies, Bombers, Mossos i Policia Local. L’hotel s’ha posat a disposició dels serveis mèdics i bombers per a les tasques de ventilació i atenció dels clients, segons informa el Diari de Tarragona.