Una promoció d’un restaurant va acabar amb 700 persones intoxicades que van haver de ser hospitalitzades. Entre elles hi havia un nen de 5 anys que va morir després de consumir menjar en mal estat.

Descomptes especials

El restaurant en qüestió era a la ciutat d’Ain al Basha, als afores de la capital de Jordània, Amman. L’establiment oferia una promoció especial de descompte, motiu pel qual els clients van anar-hi en massa.

La investigació va permetre esbrinar que tots els intoxicats havien menjat xauarmes, un plat típic preparat a base de carn i vegetals i que es va cuinar amb aliments que no complien les mesures sanitàries.

Shawarma pollo

Tots els comensals intoxicats havien menjat xauarmes fets amb ingredients en mal estat

700 intoxicats i un nen de 5 anys mort

El ministeri de Salut de Jordània va informar el passat dimarts que en un dia un total de 700 persones van anar a l'hospital, totes elles presentaven els mateixos símptomes. “La majoria dels intoxicats es troben fora de perill, però hi ha quatre persones que van presentar quadres més crítics i van haver de ser ingressades a l’UCI”, han explicat fonts del ministeri.

Malauradament, entre els clients més greus hi havia un nen de 5 anys que va morir a causa de la intoxicació.

Condicions del restaurant poc saludables 

Les proves que es van realitzar al restaurant van revelar que la unitat de refrigeració de l'establiment estava "fora de servei" i que els empleats preparaven el menjar "en unes condicions poc saludables i sense complir amb els procediments sanitaris establerts", han assegurat les autoritats sanitàries.

Lògicament, el restaurant on es va originar la intoxicació massiva es va tancar per ordre del ministeri de Salut, segons han informat els mitjans locals.