Agents de la Policia Nacional han detingut un home de 41 anys d'edat com a presumpte autor d'un delicte d'odi en un centre educatiu d'Ourense en proferir expressions racistes contra dos companys de classe d'origen estranger més joves que ell.

Segons ha informat la Policia Nacional, agents de Policia de la Brigada de Seguretat Ciutadana van ser enviats a un centre educatiu de la ciutat d'Ourense a causa d'un aldarull en un cicle per a majors d'edat sobre comerç.

Un alumne va impedir que pegués la professora

 

La professora de la classe on van succeir els fets ha manifestat que quan impartia classe li va recriminar a un dels seus alumnes que no mantenia una postura correcta, a la qual cosa aquest, "lluny de deposar la seva actitud per no interrompre la classe", destaca la Policia, es va encarar amb una de les seves companyes "amb expressions insultants sobre el seu origen".

Per això, la resta de companys i la professora, de mitjana edat, van intervenir per contenir la discussió, però, en no aconseguir-ho, va ser expulsat de la classe. "Aquesta situació va provocar més agressivitat en el presumpte autor i va intentar agredir la professora", relata la Policia, que afegeix que això va ser impedit per un altre alumne, el qual va rebre "tota mena d'improperis racistes".

Amb antecedents

Després d'escoltar totes les parts i prendre les declaracions de testimonis, el dia 17 d'octubre es va procedir a la detenció de l'home com a presumpte autor d'un delicte d'odi. Després, els agents el van traslladar a dependències policials per continuar els tràmits. El detingut ha estat identificat com un home de 41 anys d'edat nascut a Ourense, al qual li consta un arrest anterior.