En protesta pel cas de Mikel, un noi de Bilbao que els seus professors van enviar al psicòleg per anar a l'institut amb faldilla, milers d'adolescents van posar en marxa la iniciativa #4denoviembre amb què van anar als seus centres portant aquesta mateixa peça. Alguns instituts es van solidaritzar amb la causa d'altres, no. És el cas del director de l'IES Indalecio Pérez Tizón de Tui (Pontevedra), que va amenaçar d'expulsar els alumnes que es van presentar en el seu institut amb faldilla.

No poden anar amb faldilla per "antihigiènic" i "podeu agafar el virus"

"Antihigiènic","així passeu fred" o "podeu agafar el virus" són alguns dels arguments exposats pels docents de l'institut Indalecio Pérez Tizón de Tui, a Pontevedra, per evitar que els seus alumnes vagin al centre vestint faldilla. Ho descobreix el diari El Faro de Vigo.

El moviment #4denoviembre

El passat 27 d'octubre, Mikel, un adolescent de Bilbao, es va presentar a classe amb faldilla. Ho va fer unint-se a una iniciativa del moviment feminista a nivell internacional. Un dels seus professors, el va reprendre i el va enviar al psicòleg del centre. Mikel ho va explicar a la xarxa social TikTok i la seva història es va fer viral, iniciant-se una reacció de suport que va acabar convertint-se en el moviment #4denoviembre.

Impulsat per un altre jove de nom Miguel, aquest proposava que el dia 4 de novembre tots els adolescents, indiferentment del seu sexe, anessin a l'institut en faldilla. Els alumnes de l'IES Indalecio Pérez Tizón de Tui es van sumar a la causa.

Amenaçats d'expulsar-los

Als alumnes nois que van anar amb faldilla els van dir que "passaven fred i podien agafar el virus i per la seva culpa quedar tota la classe confinada", es recull en declaracions aparegudes a l'article d'El Faro de Vigo. "A les noies que anaven en faldilla no els van dir res".

Insituto Tui / Google Maps

Un institut de Tui amenaça els seus alumnes d'expulsar-los si van a classe amb faldilla / Google Maps

Alguns dels nois que van anar amb faldilla al centre van ser cridats pel director. El màxim responsable de l'institut els va advertir que, si tornaven a anar a classe en faldilla, se'ls podria expulsar. Como a protesta, un dia després, el dijous 5 de novembre, els adolescents van anar en pantaló curt. Expliquen que ara ningú no els va advertir sobre el fred o el coronavirus.