Ana Julia Quezada, l'autora confessa de la mort del nen Gabriel Cruz, es troba ja als calabossos de l'Audiència Provincial d'Almeria, on en unes hores començarà la vista oral amb jurat popular per l'assassinat del petit el febrer de 2018.

Quezada està acusada d'assassinar el petit Gabriel

La Policia Nacional ha conduït l'acusada des del centre penitenciari El Acebuche d'Almeria fins al Palacio Provincial de Justícia, on ha arribat poc abans de les 9 del matí. Ana Julia, vestida amb una americana de color blau i pantalons blancs, ha accedit escortada per agents de la Policia Nacional sense incidents, davant de la mirada dels mitjans de comunicació.

Presó permanent revisable

L'acusada s'enfronta a la pena de presó permanent revisable per un delicte d'assassinat, així com deu anys més de presó per sengles delictes de lesions psíquiques als pares del menor, que demana la Fiscalia.

Sol·licita també el pagament dels 200.203 euros de les despeses generades en la recerca de Gabriel i a més, en concepte de reparació del dany moral reclama 600.000 euros per als pares, 160.000 per a l'àvia materna i uns altres 170.000 per les despeses mèdiques en conceptes de lesions psíquiques i seqüeles.

La Fiscalia també sol·licita que Quezada, companya sentimental del pare de Gabriel quan el nen, de vuit anys, va ser assassinat, el febrer de l'any passat, no pugui comunicar-se o aproximar-se a menys d'un quilòmetre dels pares durant 30 anys.

Assassina Gabriel

L'escrit de qualificació fiscal assenyala que l'assassinat es va produir el mateix dia de la desaparició del nen, el 27 de febrer de l'any passat, per "asfíxia mecànica per sufocació en obstruir els orificis respiratoris de boca i nas utilitzant una força desproporcionada respecte a la del menor fins a vèncer la resistència de la víctima".