Beatriz L. D., la Infermera de la Mort, s'enfronta a 40 anys de presó per dos delictes d'assassinat que va cometre, presumptament, el 2015 i el 2017. La Fiscalia Superior de Madrid creu que pot provar que aquesta dona, que treballava com auxiliar d'infermeria, va introduir aire al sistema circulatori causant la mort a dues dones grans. També ho va provar amb altres persones, cinc més, tot i que no van morir.

Les dues dones van entrar en aturada cardio-respiratòria -el juliol de 2015 i l'agost de 2017- i van acabar morint. Els altres afectats, tot i que van haver d'ingressar a l'UCI, es van poder salvar i no van morir.

Dues morts iguals

El primer cas que la fiscalia detalla, en un escrit d'acusació al qual ha tingut accés ElCaso.cat, va ser el 2015 quan Beatriz L. D., aprofitant que una pacient de 92 anys estava sola i sense familiars en una habitació de l’hospital Príncep d'Astúries d'Alcalà d'Henares, va injectar aire al sistema respiratori causant-li la mort. Amb el mateix procediment, el 2 d'agost de 2017 l'ara acusada va entrar a l'habitació d'una altra pacient de 86 anys i va injectar-li també aire provocant-li una aturada cardio-respiratòria.

Demanen 40 anys de presó

Arran de la investigació que va fer la policia, la dona va ser detinguda el 5 d'agost de 2017, tres dies després de la darrera mort, i el jutge de guàrdia la va enviar a presó, en poder confirmar la seva relació amb la mort de 2017 i la del 2015. Des de llavors que la dona està en presó provisional.

Ara el cas arribarà a judici i la fiscalia de Madrid demana per Beatriz L. D. 40 anys de presó per dos presumptes delictes d'assassinat. També demana que l'acusada i l'hospital paguin gairebé 100.000 euros d'indemnització a la família de les dues dones que van morir. Per la seva banda, les acusacions particulars de les famílies de les dues dones demanen més pena i fins i tot la presó permanent revisable.