Una infermera que atén pacients amb Covid-19 ha desaparegut des de fa tres setmanes, després de ser segrestada a Mèxic. La dona, de 26 anys i identificada com Glorimar López, és mare de tres nenes i la família ha emprès una campanya per trobar-la.

Una infermera segrestada fa tres setmanes està desapareguda

La infermera Glorimar López està desaparegut des de fa tres setmanes. Glorimar és mare de tres nenes, de 6 anys, 2 anys i 11 mesos, i treballa com infermera a la clínica del Instituto Mexicano del Seguro Social (IMSS) de Mazatlán, que atén a pacients afectats per coronavirus. De fet, d'acord amb la seva germana, la jove "va ser reconeguda pel seu excel·lent exercici durant aquests mesos de pandèmia", pel que la seva pèrdua és especialment sensible. 

Una enfermera de Covid-19, desaparecida desde hace 3 semanas / Facebook

Una enfermera de Covid-19 va ser segrestada i està desapareguda / Facebook

La matinada del dia 26 d’octubre, la jove de 26 anys va ser segrestada mentre tornava a casa, a Misiones de Mazatlán (Mèxic). Després de tres setmanes sense notícies seves, Glorimar continua desapareguda, i la seva família demana ajut per trobar-la. 

Es tracta d’una operació contrarellotge. A la fitxa de recerca de Glorimar, la Fiscalia General de l’Estat de Sinaloa va advertir que la integritat de la jove "està en risc", pel que la situació és urgent. Per això, la Fiscalia ha activat el protocol Alba per coordinar la seva cerca. Les autoritats van demanar a la població que proporcioni qualsevol informació sobre la infermera a la brigada especialitzada en desaparició forçada de persones. A la fitxa, esmenten que la jove mesura 1,75 metres d'alçada, és de complexió robusta, té el cabell negre i llarg, és de pell morena clara i té uns ulls de color cafè. 

Glorimar López fue raptada hace 3 semanas / Facebook

Glorimar López va ser raptada fa tres setmanes / Facebook

Glorimar López va ser premiada pel seu paper contra el coronavirus

La família està desesperada per trobar la seva estimada. Són ja tres setmanes desapareguda i els pitjors pronòstics comencen a aparèixer. La seva germana s’ha dirigit als presumptes delinqüents, perquè entrin en raó:  “Vull dir-vos i demanar-vos amb el cor a la mà que ens la tornin, si us plau. Ella ha de vetllar per tres nenes que són la seva vida”. I afegeix que si els amics, familiars o coneguts dels segrestadors “van ser hospitalitzats, segurament va ser Glorimar qui els va cuidar”.