Catherine Jones, una infermera de 35 anys, ha mort per un càncer d'ovari que es va complicar per culpa d'una negligència mèdica dels seus companys de feina, a l'Hospital Wrexham Maelor, al nord de Gal·les. Els doctors van donar d’alta a Catherine fins a dues vegades, obviant un tumor que acabaria sent letal. 

Una infermera mor de càncer per una negligència mèdica

Una infermera ha mort de càncer, després que els metges li donessin l’alta dues vegades. El primer cop va ser l’any 2013. Catherine Jones es va sotmetre a una cirurgia per eliminar un quist a l'ovari que, aparentment, podia provocar-li problemes. Si el procés s'hagués fet amb l'atenció adequada, els metges haurien comprovat que el quist era potencialment cancerigen, però inexplicablement ningú hi va reparar. Aleshores, el càncer d’ovaris que patia Catherine -sense saber-ho encara- podria haver-se tractat i, amb forces garanties, la infermera malalta podria haver revertit la seva situació. Però això no va passar i Catherine va ser donada d’alta sense un pla de seguiment.  

Els dolors van tornar-li tres anys després, l'any 2016. Catherine va acudir a l’hospital on treballava d’urgència, i va ser ingressada immediatament. Els metges van valorar-la i van practicar-li una histerectomia, una cirurgia per extirpar l'úter. Després de l'operació, de nou, els metges van dir-li a Catherine que tot aniria bé i li van donar l’alta. 

Muere de cáncer una enfermera por una negligencia médica / Cedida

Mor de càncer l'infermera Catherine Jones, després d'una negligència mèdica / Cedida

Al cap d’uns mesos, Catherine va tornar a ser ingressada i va morir per un càncer d’ovaris

El marit de Catherine persegueix els responsables de la seva mort 

La tràgica notícia de la mort de la Catherina ha provocat un gran ressentiment a la seva família. El seu marit, Dave, no ha parat d’investigar les causes de la mort de la seva esposa d’ençà que va morir. Segons recull el diari britànic 'Daily Mail', Dave va prometre a Catherine moments abans de la seva defunció que esbrinaria la veritat del seu cas…. i així ha estat: "La seva mort era evitable. Hauria d'estar celebrant el seu 40 aniversari aquesta setmana, però l'hospital per al qual treballava va fallar-li", ha lamentat Dave.

El hospital ha reconocido la negligencia médica / Pxnio

L'hospital ha reconegut la negligència mèdica / Pxnio

L’hospital on treballava la infermera admet la negligència

Després d’uns anys d’investigació, Dave va presentar a l'Hospital Wrexham Maelor un extens informe amb tots els errors comesos per la institució sanitària en el cas de la seva esposa. En primera instància, el centre sanitari va defensar que la biòpsia de Catherine va ser revisada dues vegades i no es van trobar indicis cancerígens, però l’argument cau pel seu propi pes. 

Finalment, l’hospital va acceptar les accions de negligència en el cas de la infermera Catherine Jones. Això no tornarà la seva esposa a Dave, però almenys responsabilitza al personal sanitari del centre de la seva mort.