Una infermera que havia estat acusada de la mort d'una àvia que s'havia ennuegat menjant dònuts ha vist com la justícia finalment li ha donat la raó, quedant totalment lliure i sense càrrecs.

Tenia prescrit menjar aliments tous

Els fets es remunten a 2013. Set anys enrere, la infermera nipona Kesae Yamaguchi li va oferir a una de les internes del geriàtric en el qual treballava un dònut, ja que tenia prescrit menjar aliments tous.

L'àvia, tanmateix, una dona de 85 anys, es va ennuegar amb el dolç i va patir una hipòxia cerebral que acabaria per causar-li la mort.

Dònut / Pixabay

Una infermera va ser acusada de la mort d'una anciana que es va morir ennuegant-se menjant un dònut / Pixabay

La justícia li ha acabat donant la raó

Després d'anys de judicis, mesos enrere un tribunal de Nagano va declarar Yamaguchi culpable de negligència professional imposant-li una multa de 200.000 iens, uns 1.614 euros.

La sentència va causar molt enrenou al Japó, ja que es tractava d'una de les primeres que atribuïa responsabilitat penal a un cuidador per una mort accidental esdevinguda en una residència d'avis.

Després d'una campanya de suport a la infermera que ha reunit més de 270.000 firmes a favor, ara el Tribunal Superior de Tòquio ha decidit absoldre Yamaguchi de tot càrrec.