Un infermer de 45 anys dona positiu en Covid-19 sis dies després d'haver rebut la primera dosi de la vacuna Pzifer a San Diego, als Estats Units.

Covid-19 sis dies després de la vacuna 

El sanitari Matthew W., va rebre la injecció el passat 18 de desembre i l'únic efecte secundari que va notar va ser dolor en la zona de la burxada. Sis dies després va començar a notar-se constipat i amb dolor muscular i cansament. 

Es va sotmetre a un test i va donar positiu en el virus que origina la Covid-19.

"Els assajos clínics han revelat que els anticossos comencen a aparèixer entre 10 i 14 dies després", ha afirmat a KGTV l'especialista en malalties infeccioses del Family Health Centers de San Diego, Christian Ramers.

Un infermer vacunat

Els experts recorden la importància de no relaxar mesures tot i haver rebut la vacuna, ja que no immunitza immediatament després de la primera dosi.

"Fins i tot després d'aquests 10 a 14 dies, els pacients encara necessiten una segona dosi de vacuna per a una protecció completa. Creiem que aquesta primera dosi protegeix al voltant del 50%, i necessita aquesta segona dosi per a arribar al 95%", ha agregat Ramers.

Mascarillas covid-19 quirúrgicas / Pixabay

L'home va notar símptomes del virus sis dies després de la primera dosi de vacuna Pzifer / Pixabay

Els assajos clínics amb la vacuna han demostrat que aquesta immunització, que arribaria al 95% dels vacunats, es pot aconseguir dies després d'haver rebut una segona dosi del medicament que, en el cas del de Pzifer, triga uns 21 dies a ser administrat de nou.

A més, tenint en compte que el període d'incubació del coronavirus pot ser de fins a 14 dies, també és possible que l'infermer s'hagués infectat abans de rebre la vacuna el 18 de desembre. Això recorda que la vacuna és només un complement de les mesures i que hem de continuar guardant la distància social, rentant-nos les mans i utilitzant mascareta.