Inés Madrigal, la dona que va portar a judici el primer cas de nadons robats a Espanya, ha anunciat que ha trobat la seva família i que la seva mare està ja morta, segons han confirmat fonts pròximes a Madrigal.

A Madrigal se la coneix per portar a judici el doctor Eduardo Vela, a qui la Justícia va absoldre per considerar prescrits els delictes de detenció il·legal, suposició al part i falsedat documental.

La dona ha trobat la seva família gràcies a un banc d'ADN estatunidenc

 

La dona va néixer el juny de 1969 a la Clínica San Ramón. Va ser un "regal" de Vela a la seva mare adoptiva, que va morir el 2013 enmig del procés penal. Amb 18 anys, els seus pares li van confessar que era adoptada i el 2010, la seva mare li va explicar la veritat darrere del seu naixement.

Des d'aleshores, ha lluitat per buscar la veritat i trobar la seva família biològica. La troballa s'ha produït gràcies a un banc d'ADN estatunidenc que la va posar en contacte amb un cosí segon, qui la va informar que els seus germans biològics també la buscaven.

Després de conèixer l'absolució, el seu advocat va anunciar que anirien al Tribunal Suprem. Madrigal vol que aquesta sentència sigui "un trampolí" perquè l'Alt Tribunal es pronunciï sobre la prescripció i creï jurisprudència davant d'aquesta qüestió sobre la qual hi ha resolucions diverses.