Una dona serà indemnitzada amb 2.000 euros per haver mossegat un pinyol d'una oliva farcida que li va trencar un queixal en un restaurant de València.

Van demanar un aperitiu amb cacauets i olives farcides sense pinyol

La dona va anar a fer el vermut amb diversos familiars a un restaurant valencià i van demanar cacauets i olives farcides sense pinyol. De cop i volta, va notar un fort dolor al queixal, provocat per un pinyol d'oliva que s'havia quedat a l'interior de la mateixa.

Dolor insuportable

El dolor es va anar fent cada vegada més insuportable i l'endemà va anar d'urgències al dentista, qui va comprovar que el queixal afectat, que fins aleshores havia estat sà, estava partit de dalt a baix i no quedava cap altra solució que arrencar-li immediatament, i restaurar el mal fet amb una intervenció que va ser laboriosa per la destrossa causada pel pinyol de l'oliva.

Així mateix, va comunicar als responsables del restaurant els danys ocasionats per l'oliva servida. El propietari del local va explicar que les olives corresponien a una partida sense pinyol i farcides que va comprar al seu proveïdor habitual i que ells es van limitar a servir el producte fabricat i subministrat per l'esmentada empresa sense cap manipulació.

Olives farcides arxiu|arxivament

Una dona rebrà 2.000 euros per haver-se partit un queixal en mossegar un pinyol en una oliva farcida d'anxova / arxiu

En un primer moment, la Unió de Consumidors, en representació de l'associada, va iniciar la mediació davant la mercantil i la seva companyia d'assegurances i va reclamar per la via extrajudicial el desemborsament econòmic que li havia suposat el tractament i assistència feta per una clínica dental. Tant l'empresa fabricant de les olives com la companyia asseguradora van rebutjar la reclamació i van desestimar la reclamació.

1.950 euros amb interessos

Finalment i davant la falta de solució extrajudicial, es va iniciar un procediment judicial, i van reclamar 1.550 euros corresponent al tractament, assistència i restauració de la peça dental feta malbé, així com 400 euros per danys físics i morals pel trastorn i perjudici ocasionat en haver d'iniciar un tractament dental per a extracció i posterior restauració d'una peça sana, amb el corresponent tractament mèdic, analgèsic i el temps invertit per a les esmentades actuacions.

La mercantil Aceitunas y Encurtidos Molero S.L. ha estat condemnada a pagar 1.950 euros més interessos moratoris i legals a la dona a la que se li va trencar el queixal en mossegar el pinyol d'oliva .

El Jutjat de Primera Instància número 12 de València ha condemnat al fabricant perquè considera acreditat que l'afectada es va partir el queixal quan va mossegar accidentalment el pinyol, que no hi havia de ser perquè es tractava d'una oliva farcida.