"Estem molt tristos", repeteixen una vegada i una altra els veïns de Cercedilla. El poble s'ha aixecat consternat i de dol després de trobar-se el cadàver de Blanca Fernández Ochoa al pic de la Peñota dimecres. "Era una tia molt sana, molt estimada al poble", explica una veïna que es va criar amb ella.

Lucía, una altra veïna de tota la vida, confessa que el poble sencer està amb els ànims molt baixos. "Estem molt tristos. Era una noia que va demostrar el que valia. Vaig ser-hi quan va guanyar la medalla olímpica. Va sortir al balcó de l'Ajuntament cridant que qui la segueix l'aconsegueix, com dient que havia treballat molt dur, però que al final tant d'esforç havia tingut recompensa. Noto al poble deprimit", afegia.

Segons afirmen diversos habitants i confirma l'alcalde de la localitat, Luis Miguel Peña, la família estava molt arrelada a les festes i han demanat que no se suspenguin. "El que més agradaria a Blanca és que les festes segueixin en el seu honor", comentava la família a Peña.

Festes Cercedilla_Guillem Camós

Les festes de Cercedilla continuen per exprés desig de la família de Blanca / Guillem Camós

Banderes a mig pal

Una altra de les persones consternades que s'ha deixat veure durant el matí de dijous ha estat l'alcalde. El ple municipal va acordar ahir en sessió extraordinària mantenir les celebracions. Això no obstant, mantindrà la bandera del municipi a mig pal com a senyal de dol.

A més, ahir va tenir lloc un minut de silenci abans del pregó de les festes, que va recordar la figura de l'esportista. Blanca era molt estimada al poble i així ho testifiquen les fotos dels seus triomfs que inunden molts dels comerços de la zona.

Estranyesa entre els veïns

"És tot molt estrany. Es diu que un veí va avisar el dia 23 d'agost que Blanca li hauria comentat que pujaria al pic de la Peñota i no li van fer cas. S'han dit moltes mentides també", lamenta un altre dels veïns de més edat. Una altra resident de Cercedilla, bona coneixedora de la muntanya, manifesta que la Peñota és un lloc molt transitat. "Sembla la casa de Campo, és estrany que ningú no hagi trobat el cadàver abans".

Adolfo, que porta 15 anys al poble, ha viscut amb molta intensitat la recerca de Blanca perquè el seu fill és professor d'esquí a Baqueira Beret. També es mostra incrèdul respecte a l'afirmació que un veí va avisar que Blanca es trobava a la Peñota. "Haurien hagut de mirar allà primer en cas de ser així perquè, és veritat que és molt freqüentat, però també hi ha forats i esquerdes per on pots caure", assegura.