Un incident químic ha obligat a evacuar diversos carrers de la ciutat de Dunedin (Nova Zelanda) per la presència d'una substància altament tòxica. Les Forces Armades de Nova Zelanda han dut a terme aquest divendres una detonació controlada per desactivar "químics perillosos" que van ser alliberats després de registrar-se una fuga en una empresa de biotecnologia d'aquesta localitat situada a l'Illa Sud. La zona ha estat reoberta i els efectius han retirat el cordó policial, després que es procedís a l'evacuació dels residents de la zona.

"El químic ha estat eliminat de manera segura a través d'una detonació controlada al lloc per part de les forces de l'Exèrcit de Nova Zelanda al voltant de les 9.45 (hora local) d'aquest matí", han informat el Cos de Bombers i els Serveis d'Emergències en un comunicat. Segons els efectius, el compost alliberat de l'empresa de biotecnologia era hidrat d'hidrazina i havia començat a reaccionar fins a cristal·litzar.

Davant del perill que suposa la presència d'aquesta substància, la policia va procedir a evacuar i acordonar els carrers King Edward, Glasgow i Fox, a més de les avingudes Sullivan i Carei. El químic, descrit com "altament tòxic", es trobava en un contenidor, si bé existia la preocupació que "hagués començat a reaccionar", segons va informar el diari local The New Zealand Herald. La zona ha estat reoberta i els efectius han retirat el cordó policial, tal com han confirmat els Serveis d'Emergències.