Aquest migdia el Jutjat de guàrdia 21 de Barcelona ha rebut l'atestat que han fet els Mossos d'Esquadra amb relació a l'incident del passat dissabte a l'Eixample de Barcelona. Un agent de la Unitat de Reforç d'Emergències i Proximitat (UREP) de la Guàrdia Urbana va disparar dos trets contra un home que, armat amb un ganivet de grans dimensions, volia atacar als policies.

Investigació de l'accident

Els Mossos d'Esquadra s'han encarregat de la investigació de l'incident, recollint diversos testimonis dels policies que van actuar en el requeriment i també de persones que es trobaven en aquell moment a la zona del passeig de Sant Joan, el lloc on va ser abatut l'home.

Dels dos trets que va disparar el policia amb la seva arma reglamentària, un d'ells va impactar a la panxa de l'home, un sense sostre que vivia a la zona. Els Mossos d'Esquadra han presentat al jutge diversos vídeos gravats per testimonis per tal de relatar el que va passar.

Cuchillo Barcelona / Cedida

Imatge del ganivet que van recuperar els agents de la Guàrdia Urbana després de l'incident / ElCaso

L'informe, segons ha pogut saber ElCaso.cat, no entra a valorar si l'actuació de l'agent va ser correcta o no. El document el té el jutge i haurà de ser ell qui, si s'escau, obri diligències contra el policia que va disparar contra el sense sostre.

L’home abatut, acusat d’un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat

La causa, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, segueix oberta per un presumpte delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat de Marjan C., l'home de 43 anys de nacionalitat hongaresa que va ser abatut.

El jutge de guàrdia l'ha deixat en llibertat pels fets de dissabte, tot i que segueix ingressat i custodiat pels Mossos d'Esquadra, ja que té dues ordres de crida i cerca per part de dos jutjats d'Algesires.

La instrucció de l'incident d'aquest dissabte al centre de Barcelona acaba de començar -la seguirà el jutjat Instrucció 16 de Barcelona- i algunes organitzacions ja han avisat que es personaran en contra del policia que va disparar contra l'home. En canvi, sindicats policials i especialistes en tir policial avalen l'actuació del component de l'UREP de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

El sense sostre, millora

L'home va quedar ferit molt greu i va ser traslladat a l'hospital Sant Pau de Barcelona, on segueix ingressat. Tot i que ahir el conseller d'Interior va dir que l'home estava "crític", avui des d'Arrels -Fundació que vetlla per les persones que viuen al carrer- han explicat que l'home ha "millorat".