El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida a la solidaritat amb els afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre i ha demanat responsabilitat als ciutadans per evitar que es pugui produir un altre foc d'aquestes característiques. "No ens podem permetre un segon incendi així a Catalunya. S'hauran d'establir mesures per extremar les precaucions que tots hem de prendre amb aquestes condicions meteorològiques", ha explicat Torra en declaracions als mitjans de comunicació des del Centre de Comandament de Bombers de Vinebre.

Incendi Ribera d'Ebre

Després de rebre les novetats i escoltar el pla d'acció del cap dels Bombers de la Generalitat, el president s'ha dirigit als ciutadans per advertir-los que les mesures que s'hauran de prendre per evitar nous incendis per la situació "d'emergència pel clima" afectaran a les activitats a l'aire lliure, ja sigui de treball o d'oci, i ha demanat als veïns de la zona afectada pel foc que tinguin màxima prudència i parin atenció i cura a les instruccions que es donen des dels Mossos d'Esquadra i els Bombers. Torra ha fet una crida a la "responsabilitat de tot el país" per assumir "la situació amb generositat, prudència i solidaritat".

Torra ha afegit que el Govern s'ha posat en contacte amb els consolats de les persones estrangeres que han estat evacuades de les seves masies, tot i que ha assenyalat que la situació està "controlada" i que "no cal patir per ningú". Segons Protecció Civil, hi ha 53 persones evacuades.

Incendi Ribera d'Ebre

El president ha expressat el seu "agraïment" als operatius dels diferents cossos d'emergències que estan treballant en les tasques d'extinció de l'incendi. "Estem en mans dels millors professionals del país", ha assegurat, "amb els Bombers, als Agents Rurals, els Mossos d'Esquadra i la Unitat Militar d'Emergències, que han vingut a ajudar-nos".