El Govern francès creu que l'estructura de la catedral de Notre Dame de París "pot haver-se salvat" de l'incendi, a causa del refredament registrat en els últims minuts encara que va convidar a "continuar sent prudents", i va informar que hi ha un bomber ferit greu en els feines d'extinció.

El secretari d'Estat francès de l'Interior, Laurent Nunez, ha explicat als periodistes que "el foc ha baixat en intensitat" gràcies a la tasca dels bombers, per la qual cosa ha entrat "en fase de refredament".

Perquè es confirmi aquesta nova fase caldrà esperar "unes tres o quatre hores", però amb els elements que les autoritats disposen es pot "pensar que l'estructura s'ha salvat, principalment la de la torre nord", que era la que més preocupava.

Després de declarar-se "molt més optimista que fa uns moments", Nunez ha rebutjat les crítiques propagades per les xarxes socials per la no utilització d'helicòpters o avions per sufocar el foc.

La resposta dels Bombers a Trump

"El llançament d'aigua des de l'aire hauria estat extremadament perillós, tot i el que s'ha dit a xarxes socials", ha explicat l'alt càrrec, en aparent al·lusió a un "tuit" del president dels Estats Units, Donald Trump, en el que es va preguntar per què no s'estaven fent servir avions cisterna en les tasques d'extinció.

El cap del dispositiu de bombers que prova d'apagar el foc, Jean-Claude Gallet, va explicar que hi ha almenys un ferit greu entre els membres del seu equip.

Costarà controlar l'incendi

"Necessitarem diverses hores perquè l'estructura es refredi i s'eviti l'ensorrament, però podem dir que l'estructura s'ha salvat", ha assenyalat Gallet, que ha explicat que dues terceres parts de la teulada s'han vist fetes malbé per les flames.

Alhora, el bomber ha exoplicat que estan provant de posar fora de perill el major nombre d'obres d'art de la catedral, encara que resulta molt complicat pel fum i per la caiguda de fragments des de la coberta.