Un incendi en un avió de passatgers ha sembrat el pànic a l'aeroport de Sheremétievo, a Moscou (Rússia). Segons informen diversos mitjans locals, les flames haurien començat mentre l'aeronau aterrava a la pista. L'avió portava a bord un total de 79 persones (73 passatgers i sis membres de la tripulació). Almenys 41 persones han mort i diverses han resultat ferides, assenyala l'agència TASS.

Diversos turistes que es trobaven a l'aeroport en el moment dels fets han compartit a través de les xarxes socials les espectaculars imatges de l'avió en flames i dels serveis d'emergències intentant apagar el foc, que finalment ha pogut ser extingit.

Segons alguns mitjans russos, un error en el sistema elèctric de l'aeronau hauria provocat l'incendi, que ha reduït a cendres gairebé la meitat de l'avió. L'error podria haver estat provocat per un llamp.

El vol número SU1492 de l'aerolínia Aeroflot va avisar a la torre de control que s'havia produït una emergència tan sols 27 minuts després d'enlairar-se de l'aeroport de Sheremétievo. La seva destinació era la població de Mirmansk, tanmateix, el transport va haver de donar mitja volta i tornar a Moscou.

Bola de foc

En aterrar, l'avió ha deixat sobre la pista una gran estela de foc i fum que ha disparat totes les alertes. Una vegada a la pista, els serveis d'emergència han acudit ràpidament per poder apagar les flames i rescatar els passatgers, que han abandonat l'aeronau a través dels tobogans inflables de les portes davanteres. L'incendi ha aconseguit consumir per complet la cua del transport i gran part del fuselatge, arribant a penetrar fins a l'esquelet mecànic de l'avió.

A falta de la confirmació oficial, l'incident ja ha deixat 41 víctimes mortals i diversos passatgers han resultat ferits. Segons informa RT, l'aeronau era relativament nova, ja que va ser construïda el 2017 o el 2018. La policia ha obert una investigació per provar d'aclarir els fets.