Un magistrat del Jutjat d'Instrucció número 4 de Barcelona ha citat a declarar l'1 de juliol com a imputats l'agent de la Guàrdia Urbana que va disparar i va matar Sota, la gossa d'un sensesostre, i el seu company de patrulla.

L'incident es va produir el 18 de desembre de l'any passat. Segons la versió policial, els agents procedien a identificar el propietari del gos perquè estava sense lligar i sense morrió, la qual cosa suposava un risc a l'ésser d'una raça "potencialment perillosa". En el transcurs d'aquest procés, Sota va mossegar el braç a l'agent i li va buscar el coll.

Segons l'amo, l'agent li va donar una bufetada i el gos el va defensar

 

Un relat que sempre ha negat l'amo de l'animal, que assegura tot el contrari. Segons la seva versió, l'agent se li va apropar perquè s'identifiqués. Com que el seu nom és estranger, es va oferir a escriure-li en una llibreta, però l'agent li va donar una bufetada a la cara. Va ser llavors quan el gos s'hi va interposar.

El fet va generar una gran onada de protestes i el Partit Animalista (PACMA) va presentar una denúncia penal contra l'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona demanant a més la "responsabilitat civil subsidiària de l'Ajuntament".

EuropaPress 1813390 Un grupo de personas se concentra en Mérida por Sota la perra abatida por un guardia urbano de Barcelona (1)

Un grup de persones es concentra a Mèrida per Sota. Europa Press