La Guàrdia Civil ha desmantellat a Atarfe, a Granada, una perillosa banda d'atracadors relacionada amb almenys cinc violents robatoris comesos durant el passat mes de febrer a salons de joc i supermercats de Granada, on van aconseguir un botí superior els 27.000 euros amb molta violència.

La policia ha pogut detenir quatre persones -dos de nacionalitat espanyola i dos de nacionalitat marroquina- i se n'han investigat dues més, d'edats compreses entre els 17 i 19 anys, pels robatoris i acusats dels presumptes delictes de robatori amb violència i intimidació i de pertinença a banda criminal. La policia ha escorcollat cinc pisos a Atarfe i Granada on s'ha pogut recuperar una de les pistoles que feien servir els lladres en els seus violents assalts. També s'ha trobat un ganivet i roba que es pot relacionar amb els assalts violents.

Aquesta banda era molt activa i havia comès com a mínim cinc robatoris en menys de 20 dies i és considerada molt violenta. No dubtaven a agredir els empleats o els clients dels establiments que assaltaven. En un dels robatoris van arribar a colpejar a un dels clients al cap i li van produir un traumatisme cranioencefàlic pel qual va haver de ser atès en un centre hospitalari i va deixar un rastre de sang al terra del saló de jocs. Mentre que a un altre client el van ruixar amb esprai de pebre i també va haver de ser evacuat a l'hospital, segons han detallat els investigadors de la Guàrdia Civil i es pot veure en les imatges en vídeo.

Molt violents i armats amb pistoles i ganivets

Els detinguts irrompien en els establiments encaputxats i armats amb dues pistoles, un ganivet i un esprai de pebre poc abans de l'hora de tancament. Quan sospitaven que hi havia més diners a la caixa assaltaven als empleats, i de vegades els pegaven i els obligaven a obrir les caixes fortes dels establiments i s'emportaven tots els diners. La fugida dels lladres es feia amb un cotxe que havien robat expressament per cada robatori.

La Guàrdia Civil ha pogut, després d'una complicada investigació, relacionar els lladres amb cinc robatoris a la zona de Granada. Tot i això, s'ha pogut fer amb molta rapidesa per la violència que feien servir els lladres per fer els robatoris. El primer atracament va ser el passat 11 de febrer en un supermercat de Cúllar Vega. Dies després els ara detinguts van cometre altres robatoris en supermercats d'Alhendín i Ogíjares i en dos salons de joc de Churriana de la Vega i d'Atarfe.