Micos lligats amb arnesos metàl·lics; gats i gossos, sagnant a les seves cel·les sense que ningú els curi. Aquestes són les cruels imatges que arriben des d’un Laboratori de Farmacologia i Toxicologia alemany.

Les instal·lacions on torturen els animals estan a Mienenbuttel, als afores d’Hamburg (Alemanya). Les imatges dels horrors que passen allí han vist la llum gràcies a l’organització animalista alemanya Soko Tierschutz, juntament amb Cruelty Free International.

Un activista encobert ho va gravar tot

Segons informa el Daily Mail, un animalista va entrar a l’empresa camuflat de treballador. Va estar allí des del desembre del 2018 fins al març del 2019, i va presenciar les imatges més tristes i cruentes.

Segons aquest activista, les condicions en què mantenen els animals són horribles. I constata: les proves que els realitzen les demanen empreses de tot el món.

Sang, asfíxies i confinament

A les imatges es poden veure fileres de micos lligats amb arnesos metàl·lics i penjats pel coll per un tipus de cadenes, també metàl·liques. Els animals intenten escapar de forma desesperada, però no poden.

Micos en filera penjats pel coll

Imatge del vídeo de Cruelty Free International

Més fotografies mostren un gos, de la raça beagle, que sagna de les potes a la seva cel·la. L’empresa no només no el cura, sinó que el deixa en una cel·la bruta, tota tacada de vermell.

Segons els informes, “els treballadors posaven tubs a la gola dels beagles. Els obligaven a engolir pastilles, i els deixaven patint i sagnant”.

Beagles torturats al laboratori

Imatge del vídeo de Cruelty Free International

Desesperats pel contacte humà

Segons l’animalista encobert, els treballadors tracten amb violència els animals. I, tot i això, “ells encara movien la cua quan se’ls enduen per assassinar-los. Els gossos estaven desesperats pel contacte humà”, assegura Frierdich Mullen, de Soko Tierschutz.

Els micos, els més maltractats

El laboratori té macacs a les seves instal·lacions, una raça de micos petita i lleugera que sovint pateix tota mena de tortures i experiments als laboratoris de farmacologia i toxicologia. “El pitjor tracte el rebien ells”, assegura l’activista. “Els tenien tancats en gàbies petites. Molts es tornaven bojos, els veies rodant en cercles sense parar”.

Els gats, per la seva banda, reben fins a 13 injeccions cada dia. Les persones que les hi fiquen no estan homologats i no tenen formació. El resultat és el que s’observa: els fan i els deixen patir.

Gat rebent una injecció al laboratori

Imatge del vídeo de Cruelty Free International

La llei alemanya és tova

Segons els activistes animalistes, aquesta situació passa perquè les lleis alemanyes de protecció als animals no són estrictes. D’aquesta manera, els animals sotmesos a proves toxicològiques són enverinats constantment, per descobrir quina dosi és l’adequada per als humans.

Els fan engolir menjar o begudes per saber si vomiten, si tenen sagnats interns o si tenen dificultats respiratòries. Els fan proves a la pell, per veure si els cau o si els sagna. I no els donen analgèsics, no els calmen el dolor ni els curen quan tenen ferides.

Demanen el tancament del laboratori

Cruelty Free Internacional ha conclòs, gràcies a les indagacions de l’activista col·laborador, que els animals estan condemnats a un “patiment terrible, una cura inadequada i incompliments sistemàtics de la legislació europea i alemanya”.

És per això que, des de l’ONG demanen que es tanqui aquest laboratori. A més, també demanen que es regulin i es revisin les proves de toxicitat als animals a Europa (i hi inclouen el Regne Unit).