Aquest dimarts a la tarda s’ha produït una explosió a la zona sud del complex químic de Tarragonaconcretament al terme municipal de la Canonja. Protecció Civil ha confirmat que ha rebut un avís per l'incident, i que s’ha iniciat el procediment d’emergència.

Confinament de la ciutadania

Protecció Civil ha demanat als veïns i persones que estiguin a prop de la zona que es tanquin a casa fins que se sàpiguen més detalls sobre la magnitud de l'explosió i l'abast de l'accident.

Sergi Delgado, subdirector de Protecció Civil, ha remarcat que l'empresa no va seguir els protocols d'informació i per això va costar avaluar la situació. 

Un terrible foc: dos víctimes mortals

Els veïns i testimonis han publicat a les xarxes socials diverses fotos i vídeos del moment immediatament posterior a l'explosió, on es pot observar un gran foc i fum sortint de l'empresa accidentada.

L'explosió ha deixat dos víctimes mortals i vuit ferits. La primera víctima ha estat en Sergio, un home de 55 anys del barri de Torreforta, a uns tres quilòmetres en línia recta des de l'empresa de l'incident, després que un projectil de l'explosió ha impactat en aquest pis de cinc plantes de la plaça de García Lorca de Tarragona per culpa de la força de l'ona expansiva.

La segona víctima mortal ha estat trobada aquest dimecres al matí entre les runes. A més, també hi ha un ferit crític i un ferit molt greu, ingressats a l'hospital Vall d'Hebron, així com un de menys gravetat i cinc lleus. Tots els ferits són treballadors de l'empresa IQOXE.

L'empresa Industrias Químicas del Óxido de Etileno (IQOXE) de Tarragona ha obert una investigació interna per determinar les causes de l'accident d'aquest dimarts i les seves conseqüències. L'explosió es va produir en una de les quatre plantes de productes derivats, concretament la nova planta que es va posar en marxa el juny del 2017 i que hi havia funcionat "amb normalitat" en aquest període.

IQOXE lamenta "profundament" la pèrdua d'un dels seus treballadors en l'accident i el patiment dels altres vuits membres de la plantilla que han resultat ferits. L'empresa química ha assegurat que la seva prioritat, en aquests moments "de gran dolor" per a tot l'equip, és "donar suport i acompanyar les persones afectades i les seves famílies".