Tres joves, d'entre 18 i 21 anys, presumptament han violat una nena de tretze anys a Bilbao i l'han deixat seminua al carrer.

Va sortir la nit de Carnaval

Els fets han tingut lloc aquest cap de setmana, a la zona Solokoetxe de Bilbao. La víctima va sortir a la nit amb uns amics per celebrar Carnaval, però en un moment donat es va quedar sola.

Va ser llavors quan, els tres presumptes agressors li van donar una beguda i va quedar inconscient.

A les sis del matí, una dona va alertar l'Ertzaina que havia trobat la nena seminua al carrer i es trobava desorientada i atordida, segons informa El Correo. 

Antecedents

Els serveis d'emergència la van traslladar a l'Hospital de Basurto i allà van activar el protocol per a agressions sexuals.

Dos dels detinguts tenien un ampli historial delictiu, per robatoris i altres delictes

 

Arran dels fets, es va iniciar una investigació i es va identificar els tres implicats. Un d'ells, el de 21 anys, havia estat detingut anteriorment per l'Ertzaina per robatori amb violència, juntament amb altres delictes contra la propietat. Un altre d'ells, el de 19 anys, també té un gran historial delictiu.

Ara, els tres han ingressat a la presó de Basauri por un presunto delito de agresión sexual, per ordre del Jutjat de Guàrdia.

Vulneració dels drets humans

L'Ajuntament de Bilbao ha fet una declaració condemnant aquesta "agressió masclista", que és "una greu i intolerable vulneració dels drets humans".

També han rebutjat "qualsevol tipus de conducta no respectuosa cap a les dones" i han demanat que tothom es manifesti en contra d'aquest tipus d'actuacions.