Els metges han extret un globus ple de marihuana del nas d'un australià de 48 anys. L'home portava la droga a la seva cavitat nasal des de feia 18 anys, i no se l'havia pogut treure des d'aleshores.

Els fets van passar el divendres, quan l'home va ingressar a l'Hospital Westmead de Sydney, Austràlia, després de queixar-se de mals de cap.

Una "massa" estranya

Després de realitzar una exploració al seu cap, els metges han pogut descobrir una "massa grisa ferma" a la cavitat nasal dreta de l'home.

Segons l'home, després de ser preguntat pels sanitaris, en els últims anys ha patit diverses infeccions i hemorràgies al nas, informa Live Science.

Li han pogut treure sense incidents

Gràcies a la radiografia, els metges han pogut localitzar el cos estrany i l'hi han extret amb relativa facilitat. La seva sorpresa ha estat gran quan han descobert que el que tenia l'home al nas era, ni més ni menys, marihuana.

Una bola de maria al nas durant gairebé dues dècades

Finalment, l'home ha recordat que, fa 18 anys, quan estava a la presó, es va posar un globus ple de marihuana al nas que li havia donat la seva nòvia en un vis a vis.

Segons el seu testimoni, es va posar la droga al nas per amagar-la dels vigilants, i quan se la va voler treure no va poder.

Ha tingut sort: el paquet no va rebentar

Segons els metges, "l'home va posar-se el globus massa profund al nas, i va creure erròniament que se l'havia empassat". Per aquest motiu, mai va acudir a un centre hospitalari en aquests 18 anys.

Els sanitaris remarquen la sort que ha tingut l'home, ja que el globus no va explotar mai i, a més, els minerals i les matèries vegetals que el recobrien van ajudar a mantenir l'estructura nasal intacta.

El primer cas que veuen

Els metges asseguren que "aquest cas representa el primer d'un rinòlit (un cos estrany a la cavitat nasal) amb base de marihuana adquirit a la presó".

Els sanitaris asseguren que és una pràctica estranya, ja que la majoria dels contrabandistes s'empassen la droga, que després passa pel tracte gastrointestinal.