Un home de 41 anys ha estat detingut com a presumpte autor d'una violació a una dona de 81 anys. L'agressió sexual va passar el 2009, i finalment ha estat enxampat gràcies a unes proves d'ADN que va deixar a la roba de la víctima.

Els fets van passar a prop del cementiri d'Alginet (València). L'home hauria obligat la víctima a estirar-se a terra, amenaçant-la de mort. Després li va esquinçar la roba i la va violar.

La dona va demanar ajuda a unes veïnes

Segons han explicat fonts policials, després de la violació la víctima va anar a casa i va demanar ajuda a les seves veïnes. Es va donar veu d'alarma a les autoritats policials, i els agents van aconseguir extreure proves d'ADN de l'agressor de la roba que portava. 

Aquestes proves han estat clau per enxampar l'home: han estat 10 anys a la base de dades de la Guàrdia Civil sense donar resultat fins aquest 3 de gener, quan hi ha hagut una coincidència.

Detingut 10 anys després

Gràcies a aquest resultat positiu, que ha detectat el Departament de Biologia del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil, un equip de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de València va poder detenir el sospitós el passat 8 de gener, acusat d'un delicte d'agressió sexual.

L'home ha estat posat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 4 de Carlet, i ha ingressat a la presó de forma provisional.