Fer-se el mort per evitar ser assassinat pel teu fill. És el que va haver de fer el pare de Roberto H.F., el passat any 2015 quan el seu fill, armat amb un ganivet, el va intentar matar a la cuina de casa seva a Vallirana, al Baix Llobregat. El cas arriba ara a judici a l'Audiència de Barcelona. La fiscalia demana una condemna de més de quatre anys de presó.

Historial d'agressions als pares

L'home, de nacionalitat espanyola, vivia amb els seus pares quan el passat juliol de 2015 va agredir d'un fort cop de puny el seu pare "sense ni obrir boca", segons el relat que fa la fiscalia de Sant Feliu de Llobregat.

Després d'aquesta agressió, i quan el pare del Roberto intentava escapar-se, el fill va agafar un ganivet de grans dimensions de la cuina i el va apunyalar en dues ocasions. Una de les ganivetades va ser a l'altura del tòrax i l'altra al braç esquerre. L'home, per evitar que el seu fill el seguís agredint, es va fer el mort. Quan el noi va sortir de la cuina, va poder escapar-se de casa saltant per un mur que donava al jardí de casa dels veïns.

El pare del presumpte agressor va necessitar atenció quirúrgica i mèdica per unes ferides, que segons els metges forenses, haguessin pogut ser mortals. El ganivet va quedar a pocs mil·límetres de causar un dany gairebé irreversible i "incompatible" amb la vida.

La mateixa nit va agredir la mare

Aquella mateixa nit, del 2 de juliol de 2015, i sempre segons la versió de la fiscalia, l'acusat va agredir també la seva mare. Va entrar a l'habitació on dormia la dona i amb el comandament a distància de la televisió, va donar diversos cops a l'ull a la mare. Pocs dies després també va donar un cop de puny a la seva mare.

Esquizofrènia paranoide

La Fiscalia demana per Roberto la pena de presó de cinc anys per un presumpte delicte d'intent d'homicidi contra el seu pare i també per dos delictes de violència domèstica per les agressions a la mare.

Tot i això, la fiscalia sí que té en compte que l'home pateix una esquizofrènia paranoide i que quan va agredir els seus pares patia també un brot psicòtic. Per tenir en compte a l'hora d'imputar els delictes i, sobretot les penes, la fiscalia creu que sí que hi ha relació entre la malaltia mental que pateix i els fets de 2015.

La fiscalia demana que la pena de presó la compleixi en un centre psiquiàtric adequat a la malaltia que pateix.