Un home d’Uruguai ha estafat durant cinc anys a onze persones que treballen al campus de Gijón de la Universitat d’Oviedo. Els afectats, la majoria professors i catedràtics, denuncien la pèrdua de 263.000 euros en total.

L’estafador prometia i concedia interessos del 20% del capital invertit. La víctima s’emportava 200 euros l’any per cada 1.000 euros invertits. En un primer moment, els afectats van rebre amb entusiasme el negoci i en cap moment van dubtar a recomanar el seu gestor particular als seus companys i familiars.

Quan alguns dels afectats es trobaven pel carrer o per casualitat aconseguien parlar amb l’estafador per telèfon, l’home es disculpava pels retards dels beneficis i posava com excuses malalties de familiars. Fins i tot va arribar a dir que ell mateix patia càncer.

La Policia Nacional va detenir dimecres passat un home uruguaià com a presumpte autor de l’estafa de 263.000 euros. Algunes de les víctimes van denunciar que havien invertit fins a 70.000 euros i la policia creu que poden haver més afectats.

Algunes de les víctimes van denunciar que havien invertit fins a 70.000 euros

El Grup de Delinqüència Econòmica i Tecnològica de la Brigada de la Policia Judicial es va fer càrrec de la investigació. “Se li va intervenir la targeta de crèdit amb la qual retirava les quantitats de diners que rebia de les transferències de les seves víctimes, així com altres efectes i dispositius relacionats amb l’estafa”, informa la Policia Nacional.

A més al detingut se li imputa un delicte de falsificació de documents, ja que utilitzava en la confecció de les suposades pòlisses d’inversió el nom, el logotip i els segells d’una entitat financera internacional sense tenir cap relació amb la multinacional. L’home va ser posat a disposició judicial i es va negar a declarar. El titular del jutjat de guàrdia va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs a l’espera que avanci la instrucció.