Brisa Tatiana Méndez, una nena de 13 anys que estava desapareguda des del dimecres passat, ha aparegut morta i enterrada a la casa del seu tiet.

Els fets han passat aquest divendres a la tarda, a la localitat de Presidente Derqui de Buenos Aires (Argentina). La nena va sortir el dimecres per comprar algunes coses i no va tornar.

Uns missatges estranys

La família de la nena va denunciar la seva desaparició el dijous a la matinada, després que no la poguessin localitzar.

Aquell mateix dia, a les 12.08 del migdia, l'àvia de la víctima va rebre un missatge per Messenger en el que la nena li deia que estava lluny: "No tornaré, el pare no em vol, em fa coses", deia el text, segons informa Crónica.

L'oncle, assenyalat

Les autoritats van esbrinar que el telèfon de la nena no tenia targeta SIM, i només es podia utilitzar amb Wi-Fi. La policia, a través del Ministeri de Seguretat, va sol·licitar a Facebook que facilités l'adreça IP des d'on s'havia escrit el missatge, ja que l'empresa és propietària del xat.

Finalment, el divendres a les 14.00 hores la companyia va informar de l'adreça des d'on s'havia enviat el missatge. Al lloc indicat hi ha tres habitatges, un dels quals és el del tiet de la víctima.

Enterrada al jardí

L'home, que es diu Matías Emanuel Méndez, ja havia declarat anteriorment, però havia desviat la investigació. Per aquest motiu, el fiscal del cas va ordenar un registre urgent de la casa de l'home.

Durant el rastreig del domicili, en el qual van participar gossos entrenats especialment, Méndez no estava present. Al voltant de les 18.00 hores, els agents van veure un tros del jardí cobert de terra.

A pocs centímetres de profunditat, i embolicat amb un llençol, van trobar el cadàver de la Brisa.

Detingut per assassinat

La policia va detenir al tiet de la nena al voltant de les 21.00 hores del mateix divendres com a principal sospitós de l'assassinat.

El cadàver de la Brisa ha estat traslladat al dipòsit judicial, on aquest dissabte es realitzarà l'autòpsia per determinar les causes de la seva mort.