L'home que aquest cap de setmana suposadament ha decapitat un veí seu a Huelva és un criminal reincident amb diversos antecedents tant a Espanya com a Mèxic.

Al 'decapitador' se'l coneix com 'El Mexicano'

Manuel Jesús tothom a Huelva el coneix com 'El Mexicano'. El sobrenom té el seu origen en el fet que ha estat vivint durant més de deu anys al país centre americà. 

A la seva ciutat natal, Huelva, de Manuel Jesús, del que també ha transcendit que té 50 anys, molts son els que afirmen que és un sicari. Ho explica el diari ABC en un article pubicat avui. 

Decapita el veí i tira el cap a les escombraries

És el cas del cap de setmana. Manuel Jesús és l'home detingut ahir dissabte a Huelva com a presumpte autor de l'assassinat i decapitació d'un veí, del qual va acabar tirant el cap en un contenidor dins d'una bossa d'escombraries.

De Manuel Jesús, a part de la seva identitat i la seva edat, ha transcendit que té múltiples antecedents policials i penals, tant a Espanya com a Mèxic. Així, el 2009 va ser detingut a la ciutat Monterrey com a cap d'una perillosa banda de lladres.

Reconstrucció dels fets

El detingut ha participat avui diumenge en una reconstrucció dels fets, per a la qual cosa ha estat traslladat al voltant de les 13:30 hores des de dependències policials, on està des d'ahir a la nit, al seu habitatge, al carrer Rodrigo de Jerez, on ahir va ser arrestat.


La reconstrucció s'ha allargat fins a les 15:25 hores, moment en què ha abandonat el lloc custodiat per diversos agents.

'Decapitador' i víctima eren amics

Després de les indagacions al lloc dels fets, efectius de la Policia Científica han continuat les investigacions i han parlat amb alguns veïns de la víctima, que vivia en un pis del carrer Navío José Estrada Cepeda, on va ser trobat la resta del cos.

Els habitatges del presumpte homicida i la seva víctima estan situats a escassos 50 metres i entre tots dos no hi havia cap relació familiar, encara que sí d'amistat, ja que era habitual veure'ls junts pel barri de Guadalupe, segons han indicat alguns veïns.